Ala-asteen miljoonaremontti alkaa lasten kesälomilla

Juuri 50 vuotta täyttäneen koulun korjaus tullaan tekemään osissa niin, että osa luokista siirtyy vuorollaan urakan alta pihaparakkeihin. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Heinäkuussa alkaa Lucina Hagmanin kujalla syyskuulle 2016 kestävä Pihlajamäen ala-asteen täysremontti, jonka hankesuunnitelma hyväksyttiin pari vuotta sitten. Urakan tekee Lapin Teollisuusrakennus Oy. Yhtiö veloittaa työstään yhteensä 6 650 000 miljoonaa euroa.

Urakkaan kuuluu muun muassa kiinteistön koko talotekniikan ja sisäpintojen uusiminen sekä katon korjaus. Asemakaavalla suojellussa koulussa on kärsitty pitkään sisäilmaongelmista. Ulkoseinien välissä on paikoin mikrobikasvustoa.

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskuksen rakennuspäälliköllä on lupa ostaa lisätöitä kaupungin piikkiin. Myös kiinteiden kalusteiden hankinnasta vastaa tilakeskus. Kalusteiden ostoon ja vanhojen korjaukseen on varattu 489 500 euroa.

Kaupunginhallituksen pari vuotta siten hyväksymän hankesuunnitelman mukaan urakan suunnittelu-, hankinta- ja rakentamiskulut tulevat olemaan 10 645 000 euroa. Hankesuunnitelmassa ei ole mukana koulun pihalle rakennettavan väistötilan kustannusta. Viipaleparakkeihin kuluu kaikkiaan 738 000 euroa.

Kohteesta kilpaili kuusi urakoitsijaa ja halvin vei voiton. Kallein tarjous oli yli 8,4 miljoonaa euroa. Summista puuttuu arvonlisävero.

PP