Medialukion remontti vihdoin valmis

Entinen kirjasto on nyt valoisa monitoimitila. Kuva Salla Leijavuori

Moisiontiellä sijaitsevan Helsingin medialukion rakennuksen laaja ja yllätyksiäkin kohdannut korjaustyö on nyt valmistunut. Tilat ovat remontin myötä koulun väelle terveelliset ja samalla parantui rakennuksen energiatehokkuus.

Korjauksen avulla medialukio sai myös aiempaa paremmat oppimisolosuhteet.

-Remontin aikana lukiomme tiloja hieman muutettiin, jotta ne vastaisivat paremmin tarpeisiin. Esimerkiksi koulun kirjastosta tehtiin valoisa monitoimitila, joka muuntuu helposti suorien tv-lähetysten studioksi ja upeaksi radiostudioksi. Käytössä on myös aiemmin rakennettu ammattitasoinen monikamerastudio, kertoo lukion tiedottaja Salla Leijavuori.

Remontissa korjattiin tai uusittiin rakennuksen vanhojen osien ulkoseinät, vesikatto ja ikkunat sekä parannettiin ilmanvaihtoa vastaamaan nykyvaatimuksia. Ulkoseiniin ja kattoon vaihdettiin puhtaat ja aiempaa paremmat lämpöeristeet. Talon alapohjaan ja talon alle tehtiin korjauksia. Pihalla uudistettiin muun muassa hulevesien ohjausta.

Korjauksien onnistumista seurataan kahden vuoden takuuaikana.

Lukiorakennus valmistui vuonna 1964, ja sitä on laajennettu vuosina 1967, 1981 ja 2004. Remontin vuoksi rakennettu lisärakennus jää toistaiseksi lukion käyttöön.

Tänä syksynä medialukiossa aloitti 350 uutta opiskelijaa, kun aiemmin koulussa on aloittanut vuosittain 270 opiskelijaa. Lukiossa on yhteensä noin 950 opiskelijaa.

Medialukion opinnoissa painotetaan mediataitojen lisäksi yhteiskunnallisten kokonaisuuksien oppimista. Tänä lukuvuonna on tarjolla 35 kurssia, joissa mediataitoja opiskellaan joko erikseen tai yhdistettynä muihin opintoihin.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin terveysasema purkuun, uusi terveys- ja hyvinvointikeskus Ala-Malmille
Seuraava artikkeliTenniksenpelaajat puolustavat pelikenttiään Pihlajamäessä