Menot

Klikkaa aluettasi:


Jakomäki

Jakomäen kirjaston Olkkari

juttuseuraa aina to klo 12.30-13.30 Kahvitarjoilu.

Jakomäen eläkeläiset

Kevätkausi on päättynyt. Syyskausi käynnistyy 13.8. Aurinkoista kesää!


Malmi 

Syystien palvelukeskus

Ma klo 10 Ukkoklubi, 10.30 Äly ja väläys, 11.15 Ukkojumppa, 12.15 Tuolijooga työpaja, 13 Avoin muistiryhmä. Ti 9.30 Runoryhmä, 10 Digiopastus, 12.30 Ikäihmisten liikuntahetki. Ke 9 Ompeluryhmä. To 9.30 Neulekahvila, 11 Digituki Enter ry. Pe 9.30 Korttihait, 12 Senioritanssi.

Malmin eläkeläiset

Kevätkautemme on päättynyt ja aloitamme taas syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Saunakärry

Malmin seurakunnan kärrysauna ke 19.6. ja ke 26.6. klo 15–17 Tapaninvainion uimarannalla Vantaanjoella Uimarannantien päässä. Rannalle uimaan ja sitten makoisiin löylyihin puulämmitteiseen saunaan.

Pihlajamäki

Puistola

Neulekerho

kokoontuu Puistolan kirjastossa keskiviikkoisin klo 18-19.30. Kerhoon ovat tervetulleita niin vasta-alkajat kuin kokeneetkin käsityöharrastajat. Varsinaista opetusta ei ole, mutta neuvoa ja apua on saatavissa pidempään käsitöitä harrastaneilta kerholaisilta. Mukaan tarvitset omat työvälineet (lankaa ja puikot/virkkuukoukku).

Puistolan kirjaston satutuokiot

Kirjaston satutuokiot järjestetään ma klo 10. Satutuokiossa luetaan suomenkielisiä satuja. Satutuokiot on suunnattu alle 7-v lapsille vanhempineen.


Pukinmäki

Dekkarilukupiiri Murharyhmä

Kirjastossa ke klo 17.30 5.6. retki tai myöhemmin päätettävä kirja.

Maksuton kirppis

Pukinmäen ravintola Lokal Food & Barin kahdella parkkialueella maksuton kirppis. Kirppis jatkuu koko kesän elokuun loppuun saakka su klo 9-14. Myyntipaikka on maksuton ja auton saa myyntipaikan viereen. Oma myyntipöytä ja rekki.  Myyjille– 10% ruoista myyntipäivänä.

Höntsäpesistä

Tule pelaamaan aikuisten höntsäpesistä maanantaisin klo 18.00 Pukinmäen Liikunatapuiston pienelle hiekkakentälle. Oma maila ja räpylä mukaan, jos löytyy. Pelit kestävät yleensä noin puolitoista tuntia riippuen pelaajien määrästä. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Pelit jatkuvat elokuun loppuun saakka. Maksuton tapahtuma.

Ilmaisia musiikki- ja teatteritunteja

Matkani maailmalla – Nuori taide säätiön ja uuden musiikkikoulun sekä Perhetalo Unikon yhteistyössä järjestämät maksuttomat musiikki- ja teatteritunnit: Bändipaja 10.-13. ja 17.-19.6. 9-12 v klo 11-12 ja 13-16 v klo 13-14, Savannimuskarit 11.,13., 17. ja 19.6. teatteri ti ja to. Kysy tarkemmin 050 494 1665/Nuori Taidesäätiö. Kokoontuminen Unikkotie 4 pihalla, josta siirrytään kuvataidekouluun, sirkussalille tai MLL Perhetalo Unikkoon.

SAVELA

Savelan kirpputori/myyjäiset

la 8.6. klo 12-17 Savelantie 6 kerhohuone. Tervetuloa myymään ja ostoksille, pöytävaraukset 7.6. mennessä 0408507115 Merja Joensuu. Järj. talotoimikunta.


Siltamäki

Avoimet puutarhat päivä

Su 16.6. klo12-17 Annen puutarhassa pääsee tutkimaan ja aistimaan pientä kasvihuonetta, jossa kasvaa 25 eri lajiketta tomaatteja, pientä ryytimaata ruukuissa ja uutta perennapenkkiä erilaisine rescue kasveineen. Ne on pelastettu poistomyynnistä, roskakoreista tai vanhoista puutarhoista. Puutarhapäivänä myös pieni pop-up kahvila. Os. Pläsinpellonkuja 1 g 41.


Suutarila

Satukahvit

Suutarilan kirjastossa tarjotaan satukahvit joka toinen ke klo 18. Lukijana on vapaaehtoinen satutäti Memma. Vanhemmille kahvi- ja teetarjoilu. Tuokio on suunnattu yli 3-v lapsille 17.4.

Suutarilan kirjaston kielikahvila

kokoontuu joka tiistai klo 10–11. Tule keskustelemaan ajankohtaisista aiheista ja harjoittelemaan suomen kieltä kanssamme. Samalla voit tutustua uusiin ihmisiin. Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen Ilkka Ettala. Vapaa pääsy.


Tapanila

Tapanilan Eläkkeensaajat

toiminnan tiedot löytyvät kotisivuilta tapanilan.elakkeensaajat.fi  ja TapanilanTyöväentalon ilmoitustaululta Sompiontie 4.

Kahvia ja kameroita -valokuvanäyttely

Tapanilan Kylätilalla kokoontuvan Kahvia ja kameroita -kerhon kuuden jäsenen kokoama valokuvanäyttely esillä kesäkuun puoliväliin asti kahvila Rönttösrouvassa Kuulijantiellä. Esillä on Raimo Tuovisen, Kalevi Ristolan, Jarmo Loposen, Ilpo Kolehmaisen, Risto Rannan ja Heikki Aholan valokuvia.

Kasmir-kissan 9 elämää

Kasmir-kissan jännittävistä elämistä mm. viikinkilaivan laivakissana, ninjakissana ja Brittihovin hovikissana päästään seuraamaan Teatteri Tuikkeen lasten kesäteatteriesityksenä päiväkoti Tapanilan pihalla Kuoppatie 43 8.6. alkaen.

Barokkimusiikkia

Suomalaisen barokkiorkesterin sellisti Louna Hosia tarjoilee musiikkihetken barokkimusiikin äärellä kirjastossa 12.6. klo 11.15 – 11.40. Hosia on helsinkiläinen sellisti, gambisti, jouhikonsoittaja ja sahansoiton suomenmestari. Hosia on erikoistunut vanhaan musiikkiin sekä kantaesittänyt runsaasti suomalaisten nykysäveltäjien teoksia.

Sateenkaarikirjatreffit

Tapanilan kirjastossa jutellaan 18.6. klo 17– 10 sateenkaariaiheisista nuortenkirjoista, tutustu kirjaston valikoimaan ja suosittele omia lempikirjojasi. Kirjatreffit on vapaamuotoinen vertaisvinkkaustapahtuma kaikille, joita kiinnostaa tutustua sateenkaarevaan nuortenkirjallisuuteen ja jutella siitä.

Live: Lözözel

Tapanilan kirjastossa 2.7.2024 17.00 – 18.30 omituista pulputusta ja improvisoitua syntetisaattorimusiikkia. Paikalle saapuu Lözözel -yhtye, johon kuuluu useita elektronisen musiikin kentällä vaikuttavia tekijöitä. Kokoonpanon musiikkiin voit tutustua osoitteessa: https://lozozel.bandcamp.com/

Kesäkeskiviikko

Tule keskiviikkoisin (5.6.-7.8.2024) Tapanilan kirjastolle pelaamaan ja askartelemaan! Käytössä Nintendo Switch, lautapelejä, värityskuvia ja välillä muutakin puuhaa.

Tapaninvainio

Tapulikaupunki

Perjantain aamukahvit

Tervetuloa kahvin tai teen äärelle kohtaamaan ihmisiä ja keskustelemaan yhdessä Tapulikaupungin kirjastoon parittomien viikkojen pe klo 10-11.  

Tapulin Kyläjuhla

La 15.6. klo 11-22 kaupunginosafestivaali Tapulin kyläjuhlat. Tapahtumassa esiintyy paikallisten bändien lisäksi mm. Raappana sekä Laineen Kasperi & Liian Iso Trio. Festivaali järjestetään Tapulikaupungin viheralueella, jossa esiintymislavan lisäksi on luvassa omatoiminen puistokirpputori sekä ruokamyyjiä.

Barokkimusiikkia: FiBOn aluemuusikko Louna Hosia 

kirjastossa 12.6. klo 11.15 – 11.40 Suomalaisen barokkiorkesterin sellisti Louna Hosia tarjoilee musiikkihetken barokkimusiikin äärellä. Esitys on osa Helsinki-päivän aluekiertuetta. Louna Hosia on helsinkiläinen sellisti, gambisti, jouhikonsoittaja ja sahansoiton suomenmestari.


Viikki

Suomen kielen keskustelukerho

Finnish language discussion group tiistaisin klo 17-18.30 Viikin kirjastossa. Welcome to talk and learn Finnish together! Finnish language discussion group meets on Tuesdays from 5 pm to 6:30 pm in Viikki Library/ group room Puro. Organized by Malmi parish (Lutheran Church).

Kerro meille Koillis-Helsingin tulevista tapahtumista Menovinkit-lomakkeella.