Helsinki Fly In vie asukkaat kierroksille

Fly In –tapahtumassa yleisö pääsee tutustumaan Malmin lentoaseman toimintaan ja pienkoneisiin. KUVA JOHANNA HOKKANEN

Helsinki-Malmin lentoasema täyttää 77 vuotta. Sen kunniaksi vietettävä Fly in -tapahtuma kokoaa Malmille lentäjiä ja lentokoneita ympäri Suomen, sekä myös muualta, esimerkiksi Saksasta saapuu 25 lentäjää 12 koneella.

Yleisölle on tarjolla tutustumista lentoaseman toimintaan, siellä toimiviin yrityksiin, lentokoneisiin ja ilmailuun. Tarjolla on myös maksullista yleisölennätystä.

Päätapahtumapäivä on lauantai 23.5., jolloin järjestetään kello 11 lähtien tutustumiskierroksia lentoasemalle puolen tunnin välein.

Ilmailuaiheisia luentoja on tarjolla lentäjille ja yleisölle Aeropole Oy:n luentotilassa. Puolilta päivin kuullaan ilmailukerhotoiminnasta, sen jälkeen on Air Navigation Racen esittelyä, Trafin harrasteilmailun kehittämisprojektien tilannetietoa, luento Finaviasta ja yleisilmailusta ja kello 16 on vuorossa Malmin lennonjohto ja päivän päättää Suomen Ilmailuliitto.

Sunnuntaina yleisö pääsee ihastelemaan kentällä olevia koneita ja luontokierrokselle. Stadin juhlaorkesteri esiintyy kello 13.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmi –työryhmä esittää lentoasemalle lisäaikaa
Seuraava artikkeliAla-asteen miljoonaremontti alkaa lasten kesälomilla