Atletico tehtaili maaliennätyksen, Ponnistajille avausvoitto!

Atleticon ottelussa riitti ratkaisijoita laajalla rintamalla. Kuvassa vaihtoon tulossa Janne Hampaala ja Jukka Haarala. Kentälle marssimassa seuraavan viiden minuutin aikana kolme maalia alustaneet Jonne Ketonen sekä Jaakko Peltonen. KUVA JANNE VOTTONEN

Lauantai-ilta tarjoili fudisviihdettä parhaimmillaan, kun pelivireen löytänyt Atletico Malmi höykytti HerToa lukemin 10-0. Ponnistajat taas haki avausvoittonsa PK K-U/Allianssilta. PuiU vietti ansaittua lomaviikkoa ja MPS kärsi kirvelevän vierastappion Reippaalle.

Kakkoslohkon tuloksia katsoessaan moni varmasti hieraisi silmiään, kun MPS / Atletico Malmi murskasi HerTon kaksinumeroisin luvuin Tapanilan myöhäisillassa. Ensimmäinen jakso palloteltiin tasatahtiin, mutta Jesse Ketosen ja Samu Nurmisen maalit siivittävät Atleticon 2-0-taukojohtoon.

Toisella puoliajalla tapahtui ja paljon! 49. minuutilla herttoniemeläispakki kaatoi Janne Hampaalan alimpana miehenä rangaistusalueella ja vei tältä varmalta näyttäneen maalin. Tuomiona rangaistuspotku ja suora ulosajo. Jukka Haarala viimeisteli rankkarin varmasti ja tappoi vierailijoilta viimeisetkin pelihalut.

Hallinta pysyi loppukamppailun ajan lähinnä vierailijoiden päässä ja malmilaisryhmä namutteli paikoistaan hyvällä prosentilla. Maalinteossa kunnostautuivat Jani Putkonen ja Jonne Ketonen sekä Samu Nurminen ja Jesse Ketonen toistamiseen. Loppuvaiheissa toinenkin HerTo-pelaaja sai katsella punaista hieman vastaavanlaisesta tilanteesta. Rikettä seurasi jälleen rangaistuspotku, josta Jonne Ketonen teki illan toisen osumansa. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana vakuuttavaa 10-0-voittoa varmistelivat vielä Akan Okomoh ja Patrick Purola kauden ensimmäisillä maaleillaan.

Atletico pyrkii jatkamaan orastavaa voittoputkeaan sunnuntaina, kun joukkue matkaa kautensa puhtaalla pelillä aloittaneen EsPan vieraaksi. Lohkon yksi ennakkosuosikeista pääsee todistamaan ticoticoa klo 16.30 alkaen Matinkylässä.

Kolmoslohkossa ilonaiheita toi Malmin Ponnistajien ensimmäinen täysi pistesaalis Kolmosessa. Joukkue vieraili Keravalla PK K-U/Allianssin kestittävänä ja haki arvokkaan 0-4-vierasvoiton. Ottelua suvereenisti hallinneet Ponnistajat pääsivät maalin makuun jo 19. minuutilla, kun Ilmari Innanen keskitti Topias Tikalle takatolpalle, eikä tämä erehtynyt. 0-1-lukemissa mentiin puoliajalle, vaikka tekopaikkoja olisi ollut lisäosumiinkin.
Toisen jakson alussa Joel Tuovinen lisäsi johtoa jo 0-2:en ja 62. minuutilla tullut Aleksi Työppösen hieno yksilösuoritusosuma ratkaisi pelin malmilaisille. Aivan lopussa Jens Sundström kaunisteli vielä lukemia 0-4:än tarkalla alakulmalaukauksella ja sementoi samalla Ponnistajien avausvoiton.

Ottelun kulku oli selvää pässinlihaa. Ponnistajat dominoi, eikä PK K-U päässyt oikeastaan missään vaiheessa peliin mukaan. Paremmalla viimeistelyllä Ponnistajat olisi voinut viimeistellä suuremmatkin lukemat, mutta arvokkaat kolme pistettä joka tapauksessa Ponnistajille.

Ponnistajat avaa nurmikautensa torstaina, 21.5., kun malmilaisryhmä isännöi Lahden Reipasta Ala-Malmin nurmella klo 19.30 alkaen.

Samainen Reipas piinasi Lahdessa ilman muutamia avainpelaajiaan otteluun joutunutta MPS:ää. Malmilaiset joutuivat poistumaan ottelusta vailla mitään kotiin viemisiä, ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Samaan tapaan lauantaina pelattu ottelu näytti tulosurheilun varjopuolet, sillä Reipas oli tehokkaampi paikoissaan ja johti tauolle mentäessä jo 2-0, vaikka joukkueella oli ollut hädin tuskin kaksi maalipaikkaa.

MPS:n valmennusjohto reagoi takaiskuihin nopeasti ja sai joukkueensa jälleen peliin mukaan. Muutama hyvä tekopaikka ei tuonut kavennusta vielä ensimmäisen jakson aikana.
Toisella puoliajalla paine kasvoi lahtelaispäässä ja Robin Julin viimeisteli ansaitun kavennuksen rangaistusalueen kulmasta ottelun 54. minuutilla. Kavennusmaalin jälkeen MPS loi vielä viitisen hyvää maalipaikkaa. Reippaan puolustus kuitenkin kesti ja malmilaiset joutuivat kotimatkalle harmittavan tappio mukanaan.

MPS jatkaa otteluitaan perjantaina, kun joukkue kohtaa tämän kauden ensimmäisessä Koillisen derbyssä PuiU:n. Radan toisella puolen, Puistolassa nurmella, pelattava ottelu mitellään 22.5. klo 18 alkaen.

Puistolan Urheilijat vietti taukoviikkoa Kolmosen peleistä, kun ottelut Viikingit/2 vastaan siirtyi maanantaille 18.5. Sen sijaan joukkue pelasi Regions’ Cupin ottelunsa Viikingit/S.C.P:tä vastaan ja nappasi 1-3-voiton kolme divaritasoa alempana pelaavista itähelsinkiläisistä. Ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä.

Toisella jaksolla PuiU sai otteen kamppailusta ja teki rutiininomaisesti tarvittavat maalit Lasse Saaren, Jesse Holmströmin ja Petri Oravaisen viimeistellessä. Näin myös PuiU jatkaa Atleticon ohella Regions’ Cup -taivaltaan lähiviikkoina.
PuiUn Viikingit/2-ottelu pelattiin tämän lehden mentyä jo painoon, mutta seuraava kamppailu ajoittuu perjantaille, kun ”Puipa” isännöi ”Ämpsiä” Koudan nurmella klo 18:00 alkaen.

Janne Vottonen

Edellinen artikkeliAla-asteen miljoonaremontti alkaa lasten kesälomilla
Seuraava artikkeliMuistolaattojakin voi bongata