Malminseudun yrittäjät saivat kenttätietoa

Malminseudun Yritysyhdistyksen hallitus kuuli kokouksensa aluksi Timo Hyvösen selostuksen Malmin lentokentän tilanteesta
Malminseudun Yritysyhdistyksen hallitus kuuli kokouksensa aluksi Timo Hyvösen selostuksen Malmin lentokentän tilanteesta ja kuinka sitä voitaisiin kehittää ilman lentotoiminnan lopettamista. Kuva Teija Loponen

-Tattarisuon teollisuusalueen lähtölaskenta alkaa varmasti, jos Malmin lentokenttää ryhdytään muuttamaan asuinalueeksi, arvelivat muutamat Tattarisuolla toimivat yrittäjät.

Pääosin Tattarisuon teollisuusalueella toimivista yrittäjistä koostuva Malminseudun Yritysyhdistys piti viimeisimmän hallituksen kokouksensa Malmin lentoasemalla. Vieraaksi oli kutsuttu Malmin lentokentän ystävien puheenjohtaja Timo Hyvönen, joka kertoi missä vaiheessa nyt ollaan valitusten ja jatkotoimenpiteiden suhteen.

-Lentokentällä on ollut yhtäjaksoisesti jo 13 vuotta rakennuskielto voimassa. Teimme siitä viikko sitten valituksen Korkeimpaan oikeuteen. Maakuntakaavassa ei korvaavaa paikkaa kentälle ole osoitettu, joten Malmin lentokenttä on vapautettava sen toiminnan kehitettäväksi. Nyt esimerkiksi Rajavartiolaitos ei ole voinut rakentaa tarvitsemiaan halleja uusia helikoptereita varten, tiesi Hyvönen kertoa.

Hyvönen valisti yhdistysväkeä myös siitä, että kehysriihessä tehty päätös Malmin lentokentän rakentamisesta asuinalueeksi syntyi väärien pohjatietojen perusteella. Niitä pyritään nyt korjaamaan ja siten vaikuttamaan periaatepäätöksen purkuun.

Yritysyhdistyksen väki ymmärsi hyvin lentokentällä toimivien yrittäjien ja ilmailuharrastajien harmin. Yhdistyksen hallitus esitti myös halunsa edesauttaa Malmin lentokentän säilyttämistä, mikäli siihen löytyy tarvetta ja keinoja.

Teija Loponen