Romuautot pelastuslaitoksen harjoitusvälineinä Malmilla

Moni ulkoilija on ihmetellyt Malmin lentokentän alueelle ilmestyneitä romuautoja. On jopa arveltu, että Tattarisuon romuttamot ovat ottaneet kenttäaluetta käyttöönsä tai kaupunki tehnyt siitä oman romuvarastonsa.
-Kyseessä on on meidän kaikkien turvallisuuteen liittyvä asia. Pelastuslaitos järjestää kentällä suuren pelastusharjoituksen, jossa muun muassa harjoitellaan kattojen poistoa ja muita auton purkamisen kautta ihmisten pelastamiseen liittyviä asioita, joihin voidaan liikenneonnettomuuksissa joutua, kertoo siirtopäällikkö Pekka Holopainen Helsingin kaupunkiympäristön ajoneuvojen siirtokeskuksesta. Ajoneuvojen siirtokeskuksesta on kentälle tuotu sellaisia ajoneuvoja, joita on otettu talteen ja jotka ovat siirtyneet kunnan omaisuudeksi. Helmet näistä autoista kaupunki myy huutokaupalla, mutta arvottomammat autot päätyvät kierrätykseen. -Nämäkin onnettomuusharjoituksessa käytettävät autot kierrätetään harjoituksen jälkeen. Tattarisuolla toimiva Volvoks kierrättää autot teollisuuden raaka-aineeksi, niistä saadaan paljon muun muassa arvokasta metallia, Pekka Holopainen lisää. Pelastusharjoitus toteutetaan Malmin lentokentän alueella tällä viikolla. Teija Loponen
Kentällä liikkuneita on ihmetyttänyt romuautojen ilmestyminen kiitoradan laitaan. Kuva Teija Loponen
Edellinen artikkeliSyyssatoa
Seuraava artikkeliPukinmäen VPK:lla juhlittiin 110 vuotista taivalta