Vedenneidot veivät Alexan mestaruuteen!

Joukkuevoimisteluryhmä Alexa
Huippupisteisiin yltänyt Alexa valmentajiensa Heini Tuovisen ja Johanna Aarnion kanssa. Kuva Petri Vilhunen

Alexa-joukkueen tytöt harjoittelevat viisi kertaa viikossa yhteisesti, noin 17 tunnin ajan. Lisäksi jokainen tekee kotitreenejä. Kova harjoittelu tuotti joukkueelle jälleen Suomen mestaruuden!

Tapanilan Erän SM-sarjassa kilpailevan joukkuevoimisteluryhmä Alexan 12-14-vuotiaat tytöt aloittivat joulukuussa kevään 2014 vapaaohjelman, Vedenneidon, harjoittelun. Voittoisassa ohjelmassaan Alexan 2002-2000 -syntyneet tytöt kertovat voimistelun keinoin vedenneitojen tarinan.

-Harjoittelu alkaa valitsemalla ohjelmaan sisältyvät liikkeet eli niin sanotut vaikeusosat, jotka sitten sidotaan liikesarjoiksi ja koko ohjelman läpi virtaavaksi liikekokonaisuudeksi. Onnistuneen ohjelman taustalla on useita satoja toistoja eri liikkeistä ja liikesarjoista sekä satoja kokonaisia ohjelman toistoja, kertoo joukkueen valmentajiin kuuluva Heini Tuovinen.

Kunnianhimoiseksi tavoitteeksi kevätkaudelle 2014 asetettiin Suomen mestaruuden uusiminen.

-Joukkuevoimistelussa Suomen mestaruuksista kilpaillaan keväisin vapaaohjelmilla ja syksyisin välineohjelmilla. Alexa on myös syksyn 2013 Suomen mestari, mikä kertoo osaltaan joukkueen tavoitteellisesta ja kunnianhimoisesta työskentelystä, Tuovinen huomauttaa.

Joukkue kehittyi kevään aikana paljon. Ohjelma meni eteenpäin kilpailu kilpailulta ja Alexa sai mitalin kaikista kevään kilpailuista.

Suomen mestaruudet ratkottiin Jyväskylässä toukokuun alussa. 12-14-vuotiaiden sarjaan osallistui 26 joukkuetta eri puolilta Suomea.

Alkukilpailun Alexa suoritti ilmaisullisesti ja varmasti, vaikka muutama pieni virhe ja eriaikaisuus tapahtuikin. Alkukilpailun perusteella loppukilpailuun pääsi 12 joukkuetta, Alexa ensimmäisenä pisteillä 18,25, 0,25 piste-erolla Olarin voimistelijoiden Team Titaaneihin. Kolmanteen sijaan oli enemmän piste-eroa, joten kovaa kamppailua osattiin odottaa näiden kahden joukkueen välille.

Loppukilpailussa Alexan tytöt osasivat pitää jännityksen loitolla ja Alexa teki kauden parhaan suorituksen oikeaan paikkaan. Siitä he saivat ennätyspisteet 18,75. Yhteispisteillä 37,00 Alexa voitti 12-14-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Menestyneiden tyttöjen valmentajina toimivat Heini Tuovisen ohella Johanna Aarnio ja Lisa Somer, baletin ohjauksesta vastaa Joa Kivinen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalminseudun yrittäjät saivat kenttätietoa
Seuraava artikkeliKirvesmies raivosi torilla