Hontai Judolla aikuisille ilmainen peruskurssi

Ystävänpäivän harjoitusten ”ryhmähali”.

Suutarilassa toimiva junioritoimintaan erikoistunut judoseura Hontai Judo on päättänyt tavoitella uusia aikuisharrastajia koko kevään kestävällä ilmaisella nuorten ja aikuisten peruskurssilla.

Kurssilla opitaan judon perusteet sekä parannetaan lihaskuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja liikkuvuutta.

-Turvallinen ja hallittu kaatuminen eli ukemi, on varsinkin näillä pääkallokeleillä kaikille hyödyllinen taito. Kurssilla harjoitellaan kaatumisen lisäksi harjoittelukaverin nostamista ja heittämistä, hallintaa matossa ja erilaisia kamppailutilanteita. Halukkaat pääsevät myös kokeilemaan kilpailemista muiden aloittelijoiden kanssa, kertoo Katri Forssell Hontai Judosta.

Jussi Ilvonen on neljänkympin kynnyksellä oleva perheenisä, joka aloitti Hontai Judossa peruskurssilla viime syksynä. Hän halusi löytää uuden kroppaa haastavan, painipainotteisen lajin, joka haastaa myös älyllisesti. Lyhyen selvitystyön jälkeen hän päätyi judon pariin.

-Peruskurssi vastasi odotuksiani. Vähän etukäteen mietitytti, miten mahtavat esimerkiksi nivelet kestävät uudenlaista liikettä, mutta hyvin ovat paikat kestäneet ja jopa vetreytyneet. Aikuisten peruskurssilla ja yleisessä ryhmässä, jossa nykyään harjoittelen, tekemistä voi soveltaa päivän kunnon mukaan. Kahdet treenit viikossa mukavassa porukassa ovat olleet tosi hyvä piristys ruuhkavuosien keskelle ja istumatyön vastapainoksi. Täällä on mukava maanläheinen meininki ja hyvät valmentajat, Ilvonen kiittelee.

Korona-pandemia pyyhki monien muusikoiden tapaan myös Ida Alasen (27v.) työkalenterin tyhjäksi. Hän oli kokeillut judoa muutama vuosi sitten Portugalissa vaihto-opintojen aikana ja ajatus lajin aloittamisesta uudelleen heräsi, kun vapaata aikaa oli yhtäkkiä paljon.

-Googlettelun jälkeen päädyin viime syksyllä Hontai Judon kurssille lähinnä siksi, että peruskurssin päivät sattuivat sopimaan iltapainotteiseen rytmiini. Treeneissä oli heti tosi hyvä tunnelma ja Virna Vilanderin opastuksella oppiminen oli hauskaa ja mielekästä. On kiva seurata, kuinka taidot karttuvat ja siksi jatkan harrastusta. Aikaisempaa kokemusta budolajeista ei minulla ollut, mutta se ei ole haitannut.

Nuorten ja aikuisten peruskurssi sopii yli 15-vuotiaille. Harjoitukset ovat tiistaisin ja perjantaisin kello 19. Kurssi alkoi helmikuun puolivälissä, mutta uusia harrastajia otetaan helmikuun loppuun. Tarkempaa tietoa löytyy Hontai Judon kotisivuilta.

TL

Edellinen artikkeliNaiset pudotuspeleihin, miehet jännäävät vielä
Seuraava artikkeliKoillisessa työn alla katusuunnitelmia, osa toteutetaan jo ennen päätöksiä