Lenni Uro selätti mestareita Finnish Judo Openissa

Lenni Uro eteni otteluissa tasaisesti aina finaaliin saakka, jossa kuitenkin hävisi Markus Villakolle. Kuva Taina Saha

Hontai Judon Lenni Uro otteli 30.10.2021 Finnish Judo Openissa Turussa sarjassa U18 -73kg. Tapahtuma oli ensimmäinen pandemia-ajan monikansallinen judokilpailu Suomessa.

Koronapandemia verotti kilpailutapahtuman osallistujamäärää, mutta mukana oli 140 ottelijaa. Suurin yksittäinen joukkue tuli Islannista, 29 kilpailijaa. Myös Virosta oli laaja osanotto tapahtumaan ja mutta kilpailijoita oli myös Venäjältä, Latviasta, Tanskasta ja Hongkongista.

Lennin sarjassa oli 10 osallistujaa. Hän eteni päämäärätietoisesti ja varmasti kolmen voiton turvin semifinaaliin. Lenni voitti muun muassa viime vuoden Ruotsin mestarin Luka Trifkovicin.

Semifinaalissa kaatui ruotsalainen Rasmus Jimmerholt. Finaaliin tuli vastaan virolainen Markus Villako. Ottelu eteni tasaisesti jatkoajalle, jossa Markus sai heitettyä Lennin 7 pisteen arvoisesti.

-Ottelun alussa vääntyi peukalo, mikä haittasi otteen pitämistä, kommentoi Lenni hieman harmissaan.


Lenni Uron hopea sai valmentaja Katri Forssellin enemmän kuin tyytyväiseksi.

-Vaikka sarjan aloitus oli myöhässä pari tuntia, sai Lenni pidettyä energiatasot riittävinä ja nostettua vireystilan optimiin ennen otteluiden alkamista. Lenni ylitti jälleen itsensä ja otteli erinomaisesti, kommentoi valmentaja Katri Forssell.

Pitkän, mutta menestyksekkään päivän päätteeksi Lenni sai kaulaansa hopeamitalin.

TL

Edellinen artikkeliTapahtumia vai ei
Seuraava artikkeliMalmille suunnitteilla kaksi uutta kerrostaloa