Naiset pudotuspeleihin, miehet jännäävät vielä

Erän salibandykasvatti Mika Majalahti nousi LASB-ottelun sankariksi tehden jatkoajalla 5-4 voittomaalin. Kuva Eräviikingit

Eräviikinkien naiset varmistivat sunnuntaina runkosarjan kolmospaikan, ja sitä kautta etenemisen kevään pudotuspeleihin. Seuran miehet sen sijaan saavat viimeaikaisista voitoistaan huolimatta vielä pistää parastaan pöytään edetäkseen pudotus-mitalipeleihin.

Naiset tekivät onnistuneen runkosarjan päätösottelumatkan Tampereelle. Sikäläinen KOOVEE oli vailla mahdollisuuksia vierailijoiden takoessa tylyn 7-1 voiton.

Parhaiten eräviikkareista onnistuivat Trine Sällström ja Vladka Maderova, kumpikin tekaisi kaksi maalia.

Voitto merkitsi sitä, että Eräviikingit sijoittui 40 pisteellään runkosarjassa kolmanneksi. Saalis on seuran paras runkosarjassa kautta aikojen. Näin varmistui, että Mosahallissa nähdään maaliskuussa tiukkoja taistoja tavoitteena Suomen mestaruus.

Eräviikinkien miehet nakuttivat kahdessa viime kotipelissään 5-4 voitot. Ensin Mosassa kaatui Steelers, ja viime lauantaina Vantaan Energia areenalla LASB. Jälkimmäinen oli tiukempi näytelmä, voitto heltisi vasta jatkoajalla Mika Majalahden voittomaaliin.

Eräviikingit nousivat nyt sarjassa seitsemänneksi, joka takaisi pääsyn kahdeksan parhaan joukkoon pudotuspeleihin. Tilanne on vain tukala, 34 pinnan eräviikinkien niskaan hönkivät samoilla pisteillä OLS, ja yhdeksäntenä olevalla SPV:llä on 33 pistettä.

Urakkaa ja jännitettävää riittää kolmelle päätöskierrokselle, joista ensimmäinen pelattiin eilen tiistaina Jyväskylässä Happeeta vastaan. Torstaina 24.2. on Tampereella vuorossa Classic, ja tiistaina 1.3. klo 18.30 ovat jaossa viimeiset runkosarjapinnat Vantaan Energia areenalla, vastustajana Indians.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliVanha nuorisotalo ei ehkä säilykään. Malmintorille kaavaillaan urbaania keidasta
Seuraava artikkeliHontai Judolla aikuisille ilmainen peruskurssi