Viisi ryhdin yleisintä virheasentoa

EveliinaRusi
Eveliina Rusi

Kun asetat itsesi ryhtiin, tarkasta nämä viisi asiaa:

Leukasi nousee yläviistoon?

Nouseeko ”nenä pystyyn”? Leuan linja ei saa nousta ylös. Toinen yleinen asento nykyään on leuan kääntyminen alas, oletpa koneella tai kännykällä, huomaat sen. Se on someniska. Kumpikin ääripää aiheuttaa niska-hartiavaivoja ja jopa päänsärkyä.

Vedät olkapääsi jännittyneinä taakse?

Hartialinjasi on oikeassa asennossa, kun olkapäittesi keskipisteet ovat sivusta katsottuna korviesi kohdalla. Toinen ääripää on hartioiden kääntyminen eteenpäin, eikä tämä lysyasento tee hyvää lihaksillesi eikä yleiseen kehosi ilmeeseen.

Vedät rintakehäsi rottingille?

Rintakehän kuuluu olla avoinna, se on totta, muttei yliojennuksessa. Jos vedät asentosi ns. yliojennukseen, väännät lantiotasikin väärään asentoon.

Peppusi on pitkällä pyrstöllä?

Lantion asennon kuuluu olla neutraali niin, että lantiosi asettuu keskiasentoon. Näin lihakset tukevat sinua oikein. Säästyt selkävaivoilta ja turhilta kireyksiltä. Toinen ääripää on eteenpäin työntynyt lantio, jonka saa aikaan väärin kiristyneet lihakset.

Polvesi ovat yliojentuneet?

Polvien ei kuulu olla suorina vaan neutraalissa asennossa. Yliojennuksessa jännität vääriä lihaksia ja koko kehosi tasapaino muuttuu siitä ylös- ja alaspäin mentäessä. Siitä voi seurata yllättäviä vaivoja aina niskaan asti. 

Edellinen artikkeliHöpsönä koirista
Seuraava artikkeliEhdokkaat esittäytyvät 26.5.