Päättäjien palsta: Veronika Honkasalo

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen
  1. Mistä saavutuksistasi kuluneella valtuustokaudella koet iloa?
  2. Mitä Koillis-Helsinkiä koskevia asioita olet ajanut?
  3. Mitä olisit tällä kaudella halunnut saavuttaa?
  4. Aiotko olla jälleen ehdolla, miksi?

Veronika Honkasalo, vas.

  1. Olen iloinen siitä, että olen saanut edistettyä monia itselleni tärkeitä asioita konkreettisesti valtuustoaloitteiden kautta. Näitä ovat mm. paperittomien välttämätön terveydenhoito ja sukupuolitietoinen budjetointi. Kaupunginhallituksen jäsenenä kädenjälki näkyy monessa keskeisessä asiassa, ennen kaikkea siinä, että kaupungin budjetit laaditaan niin että ne huomioivat alueiden moninaisuuden ja puuttuvat aidosti eriarvoisuuden kasvuun.
  2. Olen vuosien ajan edistänyt sitä, että Tapulin leikkipuisto kunnostettaisiin. Nyt se on vihdoin rakenteilla. Tämän lisäksi olen vaikuttanut mm. siihen, että Tapanilan asukastalo on saanut tarvitsemansa rahoituksen ja Tapulin puolellekin on vihdoin perustettu asukastalotoimintaa. Olen valtuustossa muistuttanut siitä, että Maailman toimivin kaupunki -konsepti pitää koskettaa myös lähiöiden viihtyvyyttä ja sitä, että myös koillishelsinkiläisten palvelut ovat kunnossa ja laadukkaita.
  3. Minua surettaa se, että Helsingin budjetti on vuodesta toiseen aivan liian alimitoitettu suhteessa lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin ja lastensuojeluun. On täysin käsittämätöntä, ettei Helsinki rikkaana kaupunkina huolehdi näitä palveluita kuntoon. Lasten ja nuorten on saatava matalalla kynnyksellä apua riittävän ajoissa. Toinen pienempi harmittava asia on, ettei Tapanilan kierrätyspistettä ole saatu perustettua, vaikka asukkaat ja valtuutetut ovat sitä yli 1,5 vuotta vaatineet. Osoitus siitä, että joskus kaupungissa asiat etenevät aivan liian hitaasti ja raskas byrokratia on edessä.
  4. Lähdin aikoinaan mukaan puoluepolitiikkaan nimenomaan kuntapolitiikan kautta vaaleissa 2012. Kuntapolitiikka on minulle sydämen asia ja sen kautta pystyy vaikuttamaan konkreettisesti moniin helsinkiläisiä koskettaviin asioihin.
Edellinen artikkeliOmaStadi 2020-2021 etenee
Seuraava artikkeliErä Karate videoi karaten alkeiskurssin