OmaStadi 2020-2021 etenee

Siltamäessä toivotaan nuorille omaa puistoa, jossa olisi isommille lapsille sopivaa tekemistä ja oleskelupaikkoja. Kuva Teija Loponen

Viime syksynä sai OmaStadin rahojen käytöstä tehdä ehdotuksia ja ideoita, nyt niitä kehitellään eteenpäin yhdessä. Ehdotuksista äänestetään ensi syksynä ja toteutus on vuorossa vuoden 2022 aikana.

Yhteiskehittämisessä siihen hyväksytyistä ideoista tehdään OmaStadin kriteerit täyttäviä ehdotuksia. Mikään idea ei etene sellaisenaan äänestykseen. Kaikkia hyväksyttyjä ideoita tarkennetaan sekä saman kaltaisia ideoita yhdistellään yhteen ehdotukseen. Jos on tehnyt ehdotuksen, joka on otettu mukaan yhteiskehittämisehdotukseen, kannattaa ilmoittautua mukaan sen kehittelyyn Alueraksassa. Työpajoissa on mukana asukkaiden lisäksi kaupungin asiantuntijoita. Yhteiskehittämisen Alueraksa-työpajoja järjestetään kaikissa suurpiireissä.

Yhteiskehittäminen jatkuu vielä maalis-huhtikuussa, jolloin ehdotukset viimeistellään kaupungin asiantuntijoiden kanssa sekä Omastadi-sivustolla, että Teemaraksoissa, joihin kutsutaan ehdotuksia tehneet asukkaat.

Yhteiskehittelyn päätteeksi virkamiehet valmistelevat ehdotuksille kustannusarviot touko-kesäkuun aikana. OmaStadin puitteissa toteutettavista ehdotuksista päästää äänestämään ensi syksynä. Äänioikeutettuja ovat kaikki 12-vuotta täyttäneet helsinkiläiset.

Yhteiskehittämisessä on Koillisesta mukana vahvasti Siltamäki. Siltamäessä on toiveissa ulkokuntosali ja trampoliineja, uusia laitteita ja monipuolisempi ulkokuntosali. Lapsille toivotaan omaa kuntoilualuetta maahan kaivettuina trampoliineineen ja kiipeilypaikkoineen. 

Nuoret toivovat Siltamäkeen myös pumptrack-rataa, joka motivoisi vähän vanhempiakin lapsia liikkumaan. Samaten nuorille toivotaan nuorisopuistoa, sillä nyt nuoret oleskelevat pitkälti päiväkotien ja koulujen pihoilla, kun omaa vapaa-ajan paikkaa ulkona ei ole.

Kaikki kolme Siltamäen ehdotusta ovat keränneet noin 560 tykkäystä.

Pihlajamäessä toiveena on saada arkkitehtuuripolku uuteen kukoistukseen. Arkkitehtuuripolun varteen pystytetyt kuvalliset opastaulut pitäisi uusia, koska ne ovat väärän materiaalivalinnan vuoksi varsin huonossa kunnossa. Myös arkkitehtuuripolusta kertovat verkkosivut pitäisi päivittää sellaiseen muotoon, että ne toimivat niin isommilla tietokoneen näytöillä kuin mobiililaitteillakin. Sivustolle olisi tarve myös lisätä kuvia sekä 1960-luvulta, että nykypäivän Pihlajamäestä.

Yhteiskehittämiseen valittuja kaikkia helsinkiläisiä koskevia ehdotuksia ovat pyöräteiden viitoitusten lisääminen niin, että keskustan suuntaan ja sieltä naapurikaupunkeihin päin lisättäisiin viittoja Centrum ja nuoli, vaikkapa maalaamalla ne asfalttiin sekä tiloja seuratansseille. Ruokajakelun siirtäminen sisätiloihin ja niihin liitettävät infopisteet sekä Helsingin saaret saavutettaviksi kutsuvenepalvelun avulla kuuluvat nekin yhteisiin hankkeisiin. Myös Keinotekoiset luodot valkoposkihanhille ja lintuystävällinen lasigrafiikka ovat suunnittelulistalla.

Teija Loponen

Koillisen Alueraksa järjestetään torstaina 4.2. klo 17.30-19.30.

Edellinen artikkeliOsuuspankin palvelut Malmilta keskustaan
Seuraava artikkeliPäättäjien palsta: Veronika Honkasalo