Osuuspankin palvelut Malmilta keskustaan

OP Malmi
Malmin Osuuspankin konttori lopettaa näissä tiloissa kuun vaihteessa. Vielä ehtii käydä hakemassa maksukuoria. Kuva Teija Loponen

Malmin kauppakeskuksessa vuosikausia sijainnut Osuuspankin konttori lopettaa toimintansa tammikuun lopussa. Helsingin Seudun Osuuspankki eli OP Helsinki kertoo keskittävänsä palveluverkostoaan pääkaupunkiseudulla.

Käytännössä se tarkoittaa, että Aleksin, Hakaniemen, Malmin ja Espoonlahden konttorit lopettavat ja yhdistyvät muihin toimipisteisiin helmikuun alusta.

Malmin asiakkaat voivat jatkossa halutessaan asioida Mikonkadun konttorissa.

Pankin mukaan asiakaskäyttäytyminen on muuttunut ja asiakkaat suosivat enenevässä määrin verkkoasiointia ja käyttävät mobiilipalveluita. Koronapandemia on vauhdittanut muutosta.

-Fyysiset tapaamiset toimipisteissä ovat vähentyneet ja yhä useampi asiakastapaaminen hoituu nykyisin videoyhteydellä tai puhelimitse, todetaan pankista.

Iäkkäämmät Malmin Osuuspankin asiakkaat olisivat edelleen halunneet jatkaa lähellä sijaitsevassa toimipisteessä käyntiä.

-Emme me jo pitkään eläkkeellä olleet omaa edes sellaisia laitteita, joilla kaikki pankkiasioinnit ja niihin kirjautumiset onnistuisivat, ei ole älypuhelimia. Siellä tiskillä me olemme tottuneet asioimaan tai vähintäänkin käyneet tiputtamassa maksupalvelukuoren ovelle, toteaa eräs vanhempi mies soittaessaan toimitukseen monen muun vanhemman ihmisen toiveesta.

Vanhat asiakkaat toivovat, että pankista jäisi jäljelle edes lokero, johon voisi maksukuoret pudottaa, ettei niitä tarvitse Mikonkadulle asti viedä.

Maksukuoren voi kuitenkin jättää myös Postin kuljetettavaksi.

-Osuuspankin asiakkaat voivat hoitaa laskun maksun maksukuoren avulla. Jos suoramaksun käyttäminen ei ole mahdollista, eikä asiakkaalla ole verkkopankkitunnuksia käytössä, voi maksukuorta käyttää laskujen maksamiseen. Maksukuoria ja tilisiirtolomakkeita voi noutaa Osuuspankin konttorista tai maksukuoren voi tilata suoraan kotiin soittamalla OP:n asiakaspalveluun. Kuoreen on painettu maksukuoren käyttöohjeet. Laskun voi laittaa maksukuoressa Postin kirjelaatikkoon, josta se ohjautuu Osuuspankille ja hoidamme laskun maksamisen asiakkaan puolesta. Palvelusta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu, opastaa Niina Afflecht Osuuspankin viestinnästä.

Maksukuorella maksaminen maksaa palveluhinnaston mukaan 2,50 e.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliOmakotitalkkarit siirtyivät lumitöihin
Seuraava artikkeliOmaStadi 2020-2021 etenee