Erä Karate videoi karaten alkeiskurssin

Lajipäällikkö Maija Laaksonen ohjaa etäalkeiskurssilaiset karaten saloihin. Kuva Teija Loponen

Erä Karate lähti koronan aiheuttamien kokoontumisrajoitusten vuoksi etsimään uusia toimintatapoja ja kehitti karaten videoidun etäalkeiskurssin. Kurssin käyneet voivat halutessaan suorittaa keltaisen vyön kokeen, senkin etänä.

-Karaten etäalkeiskurssin idean keksi itseasiassa mieheni. Keskustelimme kotona seuran kehittämisestä ja toimenpiteistä, kun kaikki eivät uskalla lähteä yhdessä harrastamaan koronan vuoksi, tai rajoitukset eivät mahdollista uusien kurssien pitämistä, kertoo Erä Karaten lajipäällikkö Maija Laaksonen.

-Idean toteuttamista helpotti se, että keväällä 2020 olimme pakotettuja siirtymään etäharjoittelun toteuttamiseen koronarajoitusten vuoksi. Lisäksi kesällä kehitimme ja toteutimme videokirjaston nykyisten harrastajien omatoimisen harjoittelun tueksi. Etäalkeiskurssi oli tähän luonnollinen jatke. 

Erä Karaten etäalkeiskurssi sisältää 20 noin 30 minuutin harjoitusta, jotka suositellaan tehtävän järjestyksessä. Harjoittelussa voi edetä omaan tahtiin ja vapaasti kerrata ja tehdä harjoituksia uudelleen.

Harjoitusvideot saa vuodeksi käyttöön, joten koko kurssin voi käydä vaikkapa useampaankin kertaan läpi, tai tehdä uusintana vain niitä harjoituksia, jotka kenties tuntuvat itselle haastavimmilta.

Kurssin ohjaajana toimii 4.dan JKF Wadokai Maija Laaksonen.

-Videoilla ohjaan harjoitukset tehden liikkeitä ja harjoitteita mukana.

Halutessaan voi kurssin harjoitusten jälkeen osallistua keltaisen vyön kokeeseen, siihenkin etänä. Vyökoe järjestetään neljästi vuoden aikana, helmi-, huhti-, syys- ja marraskuussa.

-Mikäli kuitenkin kokee, että tarvitsee kurssin lisäksi lisäohjausta ja tukea harjoitteluun, voi ostaa kaksi etävalmennustapahtumaa minun johdollani. Nämä valmennukset toteutetaan verkossa Zoomin, Teamsin tai Meetsin kautta.

Kurssi soveltuu kaikille. Se on suunnattu aikuisille omatoimiseen ohjattuun harjoitteluun kykeneville.

-Osassa lämmittelyjä on mukana myös hyppyjä, mutta ne voi korvata aina hypyttömällä versiolla, opastaa Laaksonen. 

Harjoitukset on suunniteltu niin, että ne voi tehdä kotona pienessä tilassa. 

-Harjoituksissa kehittyy kunnon lisäksi motoriikka, muisti, liikkuvuus ja tasapaino. Kurssin jälkeen voi osallistua seuramme aikuisten harrastustoimintaan keltavöisenä.

Karaten etäalkeiskurssi maksaa 80 euroa ja sillä saa 20 harjoitusvideota vuodeksi itselleen sekä seuran jäsenyyden ja jäsenedut käyttöön. 

Teija Loponen