Puistola-Seuran taidenäyttely siirtyi verkkoon

Sirpa Mannilan raapekartongille akvarellivärityksellä taiteilema Karhu on vaikuttava teos.

Puistola-Seura on ottanut melkoisen digiloikan ja siirtänyt taidenäyttelynsä tänä syksynä verkkoon, virtuaaliseksi kutsunäyttelyksi.

Tuula Tolvasen What about Monalisa.

Leena Iisalo on vastannut vuosikymmenien ajan Puistola-Seuran taidenäyttelyiden järjestämisestä. Tänä syksynä on toisin, fyysistä näyttelyä kirkon alakerrassa ei koronan vuoksi järjestetä.

-Koronakevät sulki taidegalleriat ja taidemuseot. Huomasin, että AKVART galleriaosuuskunta piti vuosinäyttelynsä virtuaalisena verkossa, samoin monet taiteilijoiden yhdistykset eri puolilla Suomea. Tästä lähti itämään ajatus, että myös Puistola-Seuran vuotuinen taidenäyttely voitaisiinkin järjestää virtuaalisena, kertoo Leena Iisalo.

Leenalle oli iloinen yllätys, että seuran hallituksesta löytyi käytännön osaamista näyttelyn toteuttamiseen.

-Kiitos Kirsi Rautiolan, projekti lähti todella ripeästi käyntiin, kiittelee Iisalo, joka kertoo olleensa yhtä näyttelyä lukuun ottamatta vetovastuussa Puistola-Seuran taidenäyttelyjen järjestelyistä vuodesta 1993 lähtien.

Paikalliset taiteilijakontaktit olivat Leenalla olemassa, joten näyttely

päätettiin järjestää kutsunäyttelynä. Puistolan kirjasto lähti mukaan projektiin ja siellä näyttelyä voidaan katsoa yhteisöllisesti isolta ruudulta.

-Noin 50:stä kutsutusta puolet otti haasteen heti innostuneesti vastaan ja näyttelyyn kertyi reilussa viikossa töitä 28 taiteilijalta, yhteensä noin 70, mikä oli tavoittelemamme määrä, paljastaa Iisalo.   

Joukossa on tuttujen Puistola-päivien taiteilijoiden, kuten pisimpään mukana olleiden Helmut Grzemban, Sinikka Paulasuon ja Eeva Sjöbergin lisäksi  vain yksi debytantti, Xiaolan He. Hänkin  on tullut puistolalaisille aikaisemmin tutuksi myös nyt mukana olevan aviomiehensä Peter Valven teosten mallina.

Näyttely on varsin monipuolinen ja tasokas. Taulujen tekotapa vaihtelee perinteisistä akvarelleista,  öljy- ja akryyliväritöistä ja kollaasimaisista teoksista hiilipiirrokseen, digitaaliseen maalaukseen ja tietokonegrafiikkaan. Näytteillä on myös maalattua posliinia, 

kivitavarakeramiikkaa, betonitöitä ja kiinteästi seinälle luotuja teoksia. Aiheet vaihtelevat kauniista kantaaottaviin ja luontoaiheista urbaaneihin ympäristöihin. Muun muassa Itämeri, Posti ja Malmin lentokenttä ovat saaneet omat nimikkoteoksensa.

-Jo näitä töitä kootessani koin yllättäen melkoisia taide-elämyksiä. Näyttelyn layoutista ja toteutuksesta vastaavan Kirsi Rautiolan kanssa kävimme teoksista pitkiäkin keskusteluja. On hämmentävää, miten eri silmillä katsottaessa teoksista saa aivan erilaisia asioita irti. Toivottavasti näyttely löytää yleisönsä ja herättää keskusteluakin, Iisalon Leena toivoo.   

Näyttelyyn voi tutustua verkossa 7.9. alkaen. Sen voi myös käydä katsomassa Puistolan kirjastossa suurella tv-ruudulla 7.-12.9. ma-to klo 17-19.30, la klo 10-16. Osa näyttelyn teoksista on myös myynnissä.

Suosikkiteosta voi äänestää kirjastossa tai Puistola-Seuran sähköpostissa, puistolaseura@gmail.com. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkinto.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKun kansanliike kohtaa poliittisen voiman
Seuraava artikkeliSyksy saapuu