Puistola-päivillä viihdyttiin

Muun muassa Ben Zyskowitz näytti tekevän hyviä lelulöytöjä kirpputorilta.

Puistolan tori täyttyi viime lauantaina väestä. Osa tuli tuttuja tapaamaan, osa nauttimaan ohjelmasta ja moni oli myös erilaisten myynti- tai esittelypöytien takana jakamassa tietoa siitä, mitä kaikkea Puistolassa tapahtuu. Roolista riippumatta kaikki viihtyivät.

– Tänä vuonna selkeytimme toimintoja sijoittamalla ne vähän eri tavoin. Nyt kirpparikauppiaat ovat kaikki yhdessä ja lähempänä Marttalaa olevalla aukiolla ja ohjelmat sekä esittelyteltat ostoskeskuksen edessä, esitteli seuran hallitukseen kuuluva Kari Koponen.

Seuran puheenjohtaja Maija-Liisa Pennanen toivotti väen tervetulleeksi ja hänen jälkeensä lavalta kuultiin musiikkia sekä muun muassa tietokirjailija Timo Kalevi Forssin tarinaa pohjautuen hänen kirjoittamaansa kirjaan Reino Helismaasta. Lasten iloksi tapahtumassa oli pomppulinna, hevoskärryt sekä VPK:n kalustoa. Paloautot kiinnostivat myös aikuisia, samaten paikalle saadut vanhat moottoripyörät.

Lions club Parkin naiset myivät perinteisiä valokuvakalentereitaan.
Puistola-Seuran makkarakojulla riitti väkeä.

Moni paikalla olleista myyjistä oli Puistola-päivien vakiokalustoa. Sisustuselementtejä, villavaatteita, hunajaa ja monenlaista muuta löytyi myyntipöydiltä kotiin vietäväksi. Marttalassa saattoi käydä tuulensuojassa kahvittelemassa ja nauttimassa tuoreita munkkeja.

Eduskuntavaalien läheisyys toi puolueet näkymään ja niiden paikallisehdokkaat keskustelivat innolla asukkaiden kanssa. Muutamasta puolueesta oli myös valtakunnan tasolla tunnettuja edustajia kuuntelemassa puistolalaisten murheita ja toiveita. Kuumia perunoita ovat muun muassa päiväkotipaikat, koulurakennusten kohtalo sekä radan varteen suunniteltu kerrostalorakentaminen.

Seurakuntavaalit ovat syksyllä ja sekin näkyi toritapahtumassa. Kirkkoherra Elina Perttilä sekä muut seurakunnan edustajat muistuttelivat, että vielä ehtii ehdokkaaksi lähteä. Ehdokasasettelu päättyy 15.9. Ja kuten ennenkin, Puistola-päivät jatkuvat koko viikon ja niihin liittyy myös taidenäyttely.

Teija Loponen

Paikallispoliitikot; Perussuomalaisten Teija Makkonen, Kokoomuksen Heimo Laaksonen ja Keskustan Terhi Peltokorpi keskustelivat telttojensa edustalla asukkaiden kanssa.
Toritapahtuman juontaja Ari Joki jututti Timo Kalevi Forssiä tämän Helismaa -kirjasta.
Edellinen artikkeliMatti Röngältä tilattiin erikoisteos
Seuraava artikkeliHelsingin tuntemattomin taistelu käytiin Tapaninkylässä