Lukijalta: Uudet mölkkymestarit

Mölkkymestarit 2022 Kari Tiilikka, Lauri Kittilä ja Pirjo Isotupa.

Kun Koillis-Helsingin Omakotiyhdistyksessä alettiin parin vuoden koronatauon jälkeen suunnittelemaan Puistola-päiville Puistolan mölkkymestaruuskisaa, todettiin, että 30 vuotta ensin kyykkä- ja sittemmin mölkkypelipaikkana toimineet Puistolanraitin ja Tenavatien koulujen pihat on rakennettu täyteen ja joudutaan etsimään uusi kisapaikka. Nurkan puistosta löytyikin tarkoitukseen erinomaisesti sopiva hiekkakenttä. 

Syyskuun toisena torstaina ilta-auringon upeasti valaisemaan puistoon kokoontui ennätysmäärä, kolmisenkymmentä innokasta mölkkypelin ystävää, joista kilpailijoiksi ilmoittautui 11. 

Kisa on usein muodostunut Puistolan yhdistysten väliseksi kilpailuksi, mutta tänä vuonna se käytiin puhtaasti yksilötasolla. 

Ajan hengessä tehtiin historiaa: Ensimmäisen kerran kilpailun osanottajien enemmistö oli naisia. Heitä oli kilpailijoista kuusi. Mölkkymestaruuden vei Lauri Kittilä, hopealle heitti Kari Tiilikka ja pronssille Pirjo Isotupa.

Puistola-Seura oli vanhaan tapaan järjestelyissä mukana kisakahviolla. Tunnustipa muutama katsoja tulleensakin paikalle vain perinteisen munkkirinkelin toivossa. 

Leena Iisalo

Edellinen artikkeliPäivä maalla Viikissä toi maaseudun lähelle
Seuraava artikkeliPuistolan ja Tapulikaupungin täydennysrakentaminen herättää tunteita