Lukijalta: Jatkoa liityntäpysäköintiin

Kuvituskuva Pixabay

Mielestäni liityntäpysäköinnistä Malmin asemalla perittävä yhden euron maksu, jonka poistamista Antti Vuorela vaati (Koillis-Helsingin Lähitieto 14.9.), on aivan kohtuullinen, kun sinulle tarjotaan mahdollisuus pysäköidä auto aivan juna-aseman viereen.

Koska kyse on maksullisesta palvelusta, olisi toki toivottavaa, että alueesta pidettäisiin myös huolta, sillä se on yleensä varsin epäsiisti ja talvella varmasti aivan viimeisiä paikkoja Malmin alueella, josta lumet aurataan. Pysäköinnin rahastusjärjestelmä on monien uudistustenkin jälkeen kömpelö ja epäluotettava.

Liityntäpysäköintikonseptissa on myös pieni valuvika, joka olisi helppo korjata. Nykyisin voit pysäköidä yhden euron maksulla 12 tunnin ajaksi. Kun pysäköit auton aamulla esim. klo 7 aikaan, niin voit pitää sitä alueella klo 19 saakka. Jos haluaisit työpäivän jälkeen jatkaa oleskelua keskustassa, mennä teatteriin, elokuviin tai työkavereiden kanssa syömään, niin se ei onnistu samalla rupeamalla. 

Koska pysäköintialueen autopaikoilla ei ole käytännössä lainkaan kysyntää iltaisin tai öisin, olisi tämä ongelma helposti ratkaistavissa pidentämällä 12 tunnin pysäköintiaikaa vaikkapa 18 tuntiin. Vaihtoehtoisesti rahastusjärjestelmää voisi kehittää siten, että pysäköintiaikaa voi tarvittaessa pidentää kännykällä etänä, kuten monilla käytössä olevilla pysäköintisovelluksilla nykyisin on mahdollista.

Jukka Rahko

Edellinen artikkeliPysäköintitalo Heikinlaaksoon
Seuraava artikkeliPäivä maalla Viikissä toi maaseudun lähelle