Ilmailukäyttö -aloitteella ennätysmäärä kannattajia

Malmin lentokentän ilmailukäytössä säilyttäminen on saanut runsaasti kannatusta. Kuva Teija Loponen

Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailukäyttöä koskevan kunnallisen kansanäänestysaloitteen kannatusmäärä on ylittänyt netissä 10 000 kannatuksen rajan. Katukeräykset mukaan lukien kokonaisluku on jo 28 000.

Katukeräysten vaikeuduttua koronan vuoksi on nettikannatusten lisääntyminen ilahduttanut aloitteen vireillepanijoita.
-Kuntalaissa kansanäänestysaloitteille määrätty neljän prosentin kannatusraja ylittyi jo marraskuussa 2019. Silloin Helsingin valtuustoryhmien puheenjohtajat ilmoittivat julkisesti, etteivät tule kannattamaan aloitteen toteuttamista, kertoo Malmin lentoaseman ystävien puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Aloite tuotaneen uuden valtuuston käsiteltäväksi huhtikuisten kuntavaalien tulosten selvittyä. Ennen vaaleja selvitetään myös ehdokkaiden kantoja kunnallisten kansanäänestyksien järjestämiseen.

-Kuntalaisaloite 6466 on kautta aikojen ylivoimaisesti eniten kannatuksia kerännyt kuntalaisaloite Suomessa, kannattajia on yli tuplat toisena olevaan aloitteeseen. Se oli Helsingin kaupunginvaltuuston hylkäämä aloite Malmin lentoaseman säilyttämisestä ilmailukäytössä, joka keräsi 13 197 kannatusta. Uusi aloite ehdottaa asiasta kansanäänestystä. Kaikille suomalaisille avoin lakialoite Lex Malmi keräsi 56 067 kannatusta kahdessa kuukaudessa, mutta eduskunta jätti lain säätämättä muotoseikkoihin vedoten.

Kuntalaisaloite 6466:n voi edelleen allekirjoittaa.

TL

Edellinen artikkeliNuoruuden Mosasta upea akvarellikirja
Seuraava artikkeliTonttihakuja tiedossa Tapaninkylässä ja Suutarilassa