Tonttihakuja tiedossa Tapaninkylässä ja Suutarilassa

Henrik-Forsiuksentie
Henrik Forsiuksen tielle tulee kaksi tonttia ryhmärakennuttamishakuun. Kuva Teija Loponen

Helsingin kaupungilla on taas syyskaudella tulossa tontteja hakuun sekä isompaan asuntotuotantoon, että ryhmärakentamiseen.

Kaupunki varaa suuren osan asuntotonteista hakemusten perusteella yleisten tonttihakujen yhteydessä noin kerran vuodessa. Yleiset tonttihaut on suunnattu ammattimaisille rakennuttajille, mutta ne ovat kaikille avoimia. Tontit varataan pääsääntöisesti säänneltyyn asuntotuotantoon.

Lisäksi kaupunki järjestää vuosittain ilmoittautumismenettelyjä, jotka voidaan suunnata vain tietyn tyyppisille asuntohankkeille kuten kaupunkipientalot tai erityisasuminen tai ryhmärakennuttajat. Osa sijainniltaan keskeisistä asuntotonteista luovutetaan erikseen järjestettävillä laatu- tai hintakilpailuilla, joita järjestetään vuosittain noin 5–10.

Laatukilpailuissa tontin varaaja ja toteuttaja valitaan kilpailutontin rakentamista koskevien luonnossuunnitelmien laadun perusteella.

Hintakilpailuissa tontti luovutetaan korkeimman ostotarjouksen tehneelle.

Hintakilpailu on tiedossa Fallkullaan kiilassa, jossa Jokipoikasentielle on tulossa 6000 k-m2 kohde nyt syksyllä hakuun.

Suutarilaan Pertunpellontielle hakuun tulee 2300 k-m2:n kohde. Tontille on tarkoitus nousta valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon rakennus erityisryhmien asumiseen erillisellä haulla. Tämäkin tulee tarjolle nyt syksyllä 2020.

Ryhmärakennuttamishankkeita on useampia.

Vanhan Tapanilantien eteläpuolella tulee tarjolle 400 k-m2 ryhmärakennuttamishaku.

Tapaninkylässä tulee ryhmärakennuttamishakuun syksyllä Talitiaistie 18:sta 785 k-m2 tontti, Suutarilassa Siltakylänkujalta 600 k-m2, Päitsitie 17:sta 590 k-m2, Peltokyläntie 11:sta 450 k-m2 ja Henrik Forsiuksentie 20 ja 24 –osoitteista 1200 kerrosneliötä.

Keväällä 2021 on tulossa omakotitalotonttihaku, mutta sen kohteista ei vielä ole ilmoitettu.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliIlmailukäyttö -aloitteella ennätysmäärä kannattajia
Seuraava artikkeliLuottamusta tarvitaan