Päättäjien palsta: Kauko Koskinen, Heimo Laaksonen

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen

1. Mitä oikeaa hyötyä tai haittaa näet Koillis-Helsinkiin suunnitelluissa ratikkalinjoissa?

 2. Parhaillaan korjataan tai korvataan montaa koulua ja varhaiskasvatuksen rakennusta, miten rakentaminen saadaan sellaiseksi, ettei kosteus- tai sisäilmaongelmia enää synny?

Kauko Koskinen

  1. Kyllähän ratikkalinjat ovat nopea kuljetustapa, jota ruuhkat eivät yleensä haittaa. Suunnitelmaa pitäisi kuitenkin sen verran muuttaa, että lentotoiminta Malmin 80 vuotta vanhalla kentällä voisi jatkua ainakin yhdellä kiitoradalla. Malmi taitaa tällä hetkellä olla Suomen toiminnallisesti vilkkain kenttä. Eikä sen toiminnasta alueen asukkaille ole haittaa vaan mieluummin iloa. Sallittakoon Malmin kentälle kohtuulliset toimintamahdollisuudet.
  2. Hyvän rakentamisen lähtökohta on normien mukainen suunnittelu ja rakentamisen huolellinen valvonta. Suurimmat virheet kaupungin koulurakentamisessa ja vanhojen koulujen korjausrakentamisessa johtuvat seuraavista syistä: Korjaussuunnitelmia tehtäessä ei riittävästi avata rakenteita, joten ei löydetä kastuneita ja muuten vaurioituneita rakenteita. Lisäksi on käytettävä kokeneita kuntotarkastajia selvittämään perusteellisesti rakennuksen todellinen kunto ennen korjaustöiden aloittamista.

Heimo Laaksonen

  1. Kyse on nykynäkymin melko utopistisesta ja kalliista ratkaisusta. Koillisen joukkoliikenne pystytään hoitamaan junilla ja busseilla tehokkaammin. Ikävintä ratikassa on kytkös Malmin ainutlaatuisen lentokenttätoiminnan ja miljöön tuhoamiseen veronmaksajille kalliilla rakentamisella.
  2. Paha kysymys, epäkelpoa rakentamista on tapahtunut laajalla rintamalla. Nyt kaupunki pyrkii minimoimaan harmit ja korjausrakentamisen tekemällä ns. elinkaariurakoita, jolloin rakentajalla säilyy yli 20 vuotta vastuu tekemisistään.
Edellinen artikkeliKoillisen kuusi OmaStadihanketta etenemässä
Seuraava artikkeliKesäistä menoa Pihlajamäen nuorisopuistossa