Vaalit suuri pettymys paikallisesti: Koillisen potti jäi kuuteen valtuutettuun

Vaalijulisteiden sanoma ei kirittänyt asukkaita vaaliuurnille. Kuva Teija Loponen

Koillis-Helsingissä ei juuri voida hurrata kuntavaalien tuloksella. Paikallisesti katsoen tulos oli entistä selkeästi huonompi, läpi meni tällä kertaa vain kuusi ehdokasta.

Koillisesta läpi menivät äänimääräjärjestyksessä: Tapulikaupungista Veronika Honkasalo, Vasemmisto, 3001 (-1083) ääntä, suluissa edellisvaalien tulos, tapanilalainen Björn Månsson, RKP, 1660 (-300), puistolalainen Sinikka Vepsä, SDP, 1197 ääntä (+58), suutarilalainen Terhi Peltokorpi, Keskusta, 1155 (+55), tapaninkyläläinen Mari Rantanen, PS, 1114 (+79) ja Tapulikaupungissa asuva Teija Makkonen, PS, 634 (uusi). Edellisvaaleissa hänen puolueensa oli Liike Nyt.

Kokoomuksen Heimo Laaksonen Viikinmäestä jäi hyvällä äänimäärällään 708 (-257) täpärästi varasijalle vain 20 äänen päähän suorasta valtuustopaikasta. Isossa puolueessa varasijalta kutsutaan usein valtuustosaliin ja tuo äänimäärä tietänee myös merkittäviä lautakuntapaikkoja.

Varalle jäi myös SDP:n tapanilalainen Antti Vuorela 356 (-19).

Rannalle jäivät Koillisessa aiemminkin ehdolla olleista muun muassa vasemmiston jakomäkeläinen Mira-Veera Auer 337 (+52) ääntä, kokoomuksen tapanilalainen Maarit Toveri 241 (+119) ja suutarilalainen Timo Tossavainen 239 (+29), KD:n tapanilalainen Tuulikki Vuorinen 230 (-164), sekä SDP:n malmilainen Mirka Vainikka 187 (-332) ja pukinmäkeläinen Reijo Vuorento 183 (+2).

Muilla täkäläisillä ehdokkailla äänimäärä vaihteli muutamasta kymmenestä ylöspäin.

Äänestysprosentti sunnuntaina käydyissä vaaleissa oli heikko. Koko Suomessa se oli vain 55,1 prosenttia, Helsingissä 61,6.

Helsingissä viiden kärjessä äänimäärissä olivat Jussi Halla-aho PS, Elina Valtonen KOK, Juhana Vartiainen KOK, Nasima Razmyar SDP ja Anni Sinnemäki VIHR.

Jussi Halla-aho oli äänikuningas monissa kaupunginosissa myös täällä Koillisessa, jossa hän sai eniten ääniä Ala-Malmilla, Heikinlaaksossa, Jakomäessä, Pihlajamäessä, Pihlajistossa, Puistolassa, Pukinmäessä, Siltamäessä, Suutarilassa, Tapaninkylässä, Tapaninvainiossa, Tapulikaupungissa ja Ylä-Malmilla.

Puolueista eniten ääniä karkeasti katsoen Malmilta sai SDP, Kokoomuksen ollessa kakkonen ja perussuomalaisten kolmonen, Tapanilassa Kokoomus oli ykkönen, SDP sai toiseksi eniten ääniä ja Vihreät otti sijan 3. Puistolassa tilanne oli muutoin sama, mutta kolmoseksi kirivät perussuomalaiset.

Pukinmäessä demarit kiisivät kärkipaikalle, kokoomus kakkoseksi ja vihreät kolmoseksi. Viikissä vihreät oli ykkönen, kokoomus kakkonen ja demarit kolmannella sijalla.  Jakomäki oli perussuomalaisten, SDP:n ja Vasemmiston aluetta. Pihlajamäessä johtivat demarit.

Tarkempia tuloksia seuraavassa lehdessä.

Teija Loponen

valtuutetut
Koillisen valtuutetut: Veronika Honkasalo, Mari Rantanen, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson, Teija Makkonen ja Sinikka Vepsä


Edellinen artikkeliEi mennyt hyvin
Seuraava artikkeliMalmin tornista 44 – Sinnikkyys palkitaan