Kesäistä menoa Pihlajamäen nuorisopuistossa

Emil Freestyleparkissa
Emil on jo useamman kerran käynyt isänsä kanssa harjoittelemassa temppuja freestyleparkissa. Kuva Pinja Rintakoski

Pihlajamäen nuorisopuisto on auki koko koululaisten kesäloman ajan. Viime vuonna kunnostettu freestylepark on ollut kovassa käytössä. Myös puiston kesäkahvila Linnunpesä houkuttelee kävijöitä.

Pihlajamäen nuorisopuisto sijaitsee Savelanpuistossa Vantaanjoen varrella. Sieltä löytyy muun muassa freestylepark, keinuja, isot nurmikentät esimerkiksi jalkapallon pelaamista varten sekä Linnunpesä kesäkahvila. Kaikenlaista kesätekemistä siis on saatavilla nuorten ja lasten iloksi.

Kesäkahvila Linnunpesän kesätyöntekijät Nea ja Saana ovat töissä kahvilassa koko kesäkuun.

-Halusin tulla kesätöihin tänne, sillä kahvilassa työskenteleminen kiinnostaa ja haluan uutta työkokemusta. Myös työstä saatu raha on tarpeen, Nea kertoo.

-Halusin jotain järkevää tekemistä, ettei vaan jäisi pyörittämään peukaloita, Saana sanoo.

Heidän mielestään kesäkahvilassa töissä olemisessa parasta ovat hyvät ihmiskohtaamiset, kokemus sekä uusiin ihmisiin tutustuminen.

Pihlajamäen nuorisopuiston kesäkahvilan tarkoituksena on, että nuoret pystyvät ostamaan evästä ja herkkuja pikkurahalla. Osa tarjolla olevista ruoista on leivottu itse. Kesäkahvilan työntekijät suosittelevat kahvilaa, sillä sen läheisyydessä on paljon tekemistä ja se on paikkana muutenkin hyvä.

-Kahvila on kuulemma kaupungin halvin kesäkahvila ja kulkuyhteydet tänne ovat hyvät, Saana suosittelee.

Pihlajamäen nuorisopuiston freestylepark on suosittu harrastajien keskuudessa. Siellä temppuja voi tehdä niin bmx-pyörillä kuin skeittilaudoillakin ja kaikella siltä väliltä.

Emil oli isänsä kanssa harjoittelemassa temppuja nuorisopuiston freestyleparkissa. Puisto oli heille aiemmin tuttu, sillä siellä he olivat käyneet siellä jo useamman kerran.

-Olimme kuulleet paikasta aiemmin, mutta löysimme tämän paikan sattumalta, kun pyöräilimme tästä kerran ohi. Mietimme, että tänne täytyy tulla testaamaan, isä kertoo.

Skeittipuiston kunnostus saatiin valmiiksi viime syksynä, joten puitteet ovat ainakin kunnossa.

-Parasta puistossa on temppujen tekeminen, Emil kertoo.

Emil ja isä suosittelevatkin paikkaa lajin harrastajille sen monipuolisuuden takia.

-Puisto on tosi iso ja täällä on paljon erilaisia juttuja, jossa voi tehdä temppuja, he hehkuttivat.

Pinja Rintakoski

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Kauko Koskinen, Heimo Laaksonen
Seuraava artikkeliVirkistävää kesää