Yllätyksiä

teija loponen

Osa ihmisistä rakastaa yllätyksiä, toisista taas yllätykset tuntuvat ikäviltä, arkista turvallisuudentunnetta haittaavilta. Näitä molempia tunteita koettiin Malmilla lauantaisissa siivoustalkoissa. Iloa siihen osallistuneille tuotti roskien saaminen pois luonnosta ja nurkkien siistiytyminen, ikävä yllätys oli suuri huumeruiskujen määrä. Lasten kanssa puistoissa aikaa viettävien kannattaa muistuttaa tenaviaan siitä, että jos ruiskuja ja piikkejä näkee, niihin ei pidä koskea. Huumeneulojen omista roska-astioita huolimatta Malmilta huumeruiskuja kerättiin lauantaina liki 100 kappaletta.

Roskaamisen lisäksi asukkaita pohdituttaa ilmastonmuutos ja se, mitä itse voisi asian eteen tehdä. Hyviä ja ehkä yllättäviäkin vinkkejä voi saada Fiksu Assa –ilmastopäiviltä, jotka pidetään Malmin asemalla nyt loppuviikosta, 16.–18.5. Kaupunki on mukana järjestäjänä Fiksu Assa -tapahtumassa, joka on osa ympäristöministeriön vetämää Asemaseudut kokeilualustana -hanketta. Hankkeen tavoitteena on edistää ilmastofiksua liiketoimintaa ja elävöittää asemanseutuja. Kantavia teemoja ovat vähähiilisyys ja jakamistalouteen liittyvät palvelut. Malmin tapahtumaan on ilmoittautunut vähähiilisyyttä edistäviä ja arkea helpottavia ratkaisuja tarjoavia yrittäjiä.

Iloisia yllätyksiä asukkaat toivovat nyt erityisesti Tapanilassa. Siellä kylätilayhdistys yrittää saada kaupungin jättämään kylätilan viereisen tontin lähiliikuntatilaksi kaikkien asukkaiden ja toimijoiden yhteiseen käyttöön. Huomenna torstaina Tapanilassa tehdään kaavakävely, jossa kerrotaan millaisia kerrostalomassoja radan varteen on suunniteltu. Jos mosalaiset saisivat päättää, niin kerrosten määrä vähenisi reippaanlaisesti ja vanha tehdas säilyisi. Rakentamisesta riemuitaan sen sijaan Jakomäessä, jossa lapset otettiin mukaan  tulevan palvelurakennuksen muuraukseen.  Jakomäen sydäntä odotellaan jo innolla.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLapset lapioivat laastia sydämeen
Seuraava artikkeliFallkullan Kiilan maaperässä pahamaineista sulfidisavea