Autot pois työmaalta

Punaisella merkitty alue on nyt rakentamistöiden alla ja pysäköintimahdollisuus on väliaikaisesti poissa käytöstä.
Katariina Saksilaisen kadun jatkeen sekä Pornaistenniemen rakentaminen Viikissä etenee.
Töiden viimeisten vaiheiden ajaksi pysäköinti alueelta poistuu. Pohjatöiden sekä asfaltoinnin vuoksi koko alue suljetaan kesäkuun 2023 loppuun asti, jolloin katu valmistuu. Valmiilla katualueella tulee olemaan käytettävissä 66 pysäköintipaikkaa sekä ruokarekkoja varten kahdeksan paikkaa. Pysäköintiä ei jatkossa enää sallita puistoalueilla.
Katariina Saksilaisen katua jatketaan Viikinrannan asuinalueen reunalta Vanhankaupunginlahdelle, lähes Matinkaarelle asti. Nykyinen puistoalue kunnostetaan, pyöräilyn ja jalankulun olosuhteita ja yhteyksiä parannetaan ja alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä selkeytetään.
Katariina Saksilaisen kadun jatkeesta tulee pyöräkatu, jolla moottoriajoneuvot ajavat pyöräliikenteen tahdissa.
Jalankulun ja pyöräliikenteen reitit selkeytyvät ja kulku muuttuu sujuvammaksi vilkkaalla Vanhankaupunginkosken ympäristön virkistysalueella.
Pyöräliikenteen baana kulkee ajoradalla ja muodostaa pyöräkadun. Jalankulkijoiden reitit tulevat viereiselle Pornaistenniemen puistoalueelle.
Puistoa täydennetään monilajisilla puilla. Viheralueet ovat nurmea ja niittyä. Niittyalueille istutetaan sipulikasveja. Puistoon ja puistoraittien yhteyteen tulee roska-astioita ja ruokarekkojen pysäköinnin läheisyyteen piknik-ryhmiä ja penkkejä. Urakoitsija on Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara. TL
Edellinen artikkeliMeluesteet yhä rakentamatta
Seuraava artikkeliAvustuksia iäkkäiden kulttuuritoimintaan