Päiväkodin portti repsottaa auki

Kotinummen päiväkodin kaksi porttia ovat huolestuttaneet vanhempia ja lastenhoitajia.

Malmilaisen päiväkoti Kotinummen tontilla ei ole tehty lumitöitä tänä vuonna ollenkaan. Lumi on paakkuuntunut niin, että päiväkodin kaksi porttia repsottavat auki. Toisesta pääsee pois tontilta. Kiinteistönhoitajaa ei näy eikä kuulu.

Ennen koulukiinteistön yhteydessä olevalla päiväkodilla oli huoltomies, joka piti pihan ja nyt murheenkryyninä olevat kaksi porttia kunnossa. Vuodenvaihteessa työ ulkoistettiin Palmialle, ja lumityöt jäivät tekemättä. Päiväkodin tilanteesta on soitettu Palmian asiakaspalveluun päivästä toiseen. Soittajalle ei kerrota huollosta vastaavan suoraa numeroa.

Miten on mahdollista, ettei lumitöitä tehdä? Kotinummen päiväkodin johtaja Inka Railo haluaisi kysymykset kirjallisesti vastatakseen ”mustaa valkoisella” esimiehensä avulla. Johtajan mukaan lumitöistä vastaa Palmia. Palmian vaihde kertoo, ettei saa antaa kiinteistönhoidosta vastaavan puhelinnumeroa, vaan hän voi yhdistää viestintäpäällikölle, jolta voi kysyä yhteystietoja. Puhelu menee vastaajaan. Uudelleen jonotus Palmian vaihteeseen poikii lopulta viestintäpäällikön nimen ja numeron. Kun vaihteelta vielä kysyy, miksi vaivata viestintäpäällikköä, kun tarve on vain saada kiinteistönhoidosta vastaavan yhteystiedot, vaihde toteaa, ettei saa antaa numeroa, mutta nimen saa.

Palmian palveluesimies Markku Ruotsalainen kuuntelee, miten vaikea häntä oli tavoittaa ja toteaa, että prosessi pitää laittaa kuntoon. Hän on aloittanut työt vuoden alussa, eikä ole tietoinen Kotinummesta.

Entä kuka ottaa vastuun, jos Kotinummen päiväkodin auki olevasta portista karkaa lapsi ja hänelle sattuu jotain? Ruotsalainen kiteyttää vastuujaon kirjalliseen muotoon sähköpostitse.

”Vastuu lapsista ja kokonaisturvallisuudesta päiväkodissa on hoitohenkilöstöllä. Vastuu kiinteistön kunnosta ja siihen liittyvistä asioista on kiinteistöä isännöivällä taholla. Siinä vaiheessa kun huollosta vastaava taho saa palvelupyynnön jostain korjattavasta asiasta, on vastuu korjaamisesta kiinteistöhuoltoyhtiöllä. Vastuu lapsista tai päiväkotikokonaisuudesta ei siirry huoltoyhtiölle. Vastuu korjattavan asian osalta on toki huoltoyhtiön, kun huoltotilaus on saatu.”

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliJuhlaviikko
Seuraava artikkeliLiito-oravat hakevat koteja myös Koillis-Helsingistä