Kotinummen leikkipuistorakennuksen rakentaminen käyntiin kesäkuussa

Tyyppimallipiirustus leikkipuistorakennuksesta.

Malmilla sijaitsevan leikkipuisto Kotinummen uudisrakennus nousee tuttuun osoitteeseen Uudenpellonpolku 5:een avautuen noin puolentoista vuoden päästä.

Hankeaikataulun mukaan uudisrakennuksen työt käynnistyvät ensi kesäkuussa. Tilat saadaan käyttöön siitä noin vuoden päästä.

Vanhan palaneen leikkipuistorakennuksen laajuus oli 135 hmt2. Uudisrakennuksen koko puolestaan on yhteensä 218 hmt2, josta lämmintä tilaa on 143 htm2 ja kylmää rospuuttotilaa 75htm2.

-Uudisrakennuksen sisätilojen ilmanvaihto on mitoitettu 50 henkilölle, selventää suunnittelija Leena Kalalahti kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta, tilapalveluista.

-Rakennuksessa tullee toimimaan samantyyppiset toiminnat kuin ennen tulipaloakin, eli aamupäivisin mahdollisesti leikkitoiminnan kerho ehkä kahtena aamuna ja lisäksi pikkulapsiperheille omaa ohjelmaa pihalla ja sisällä, toteaa johtava leikkipuisto-ohjaaja Nina Vuori.
Leikkipuistossa tulee entiseen tapaan olemaan iltapäivisin toimintaa koululaisille.

Yksikerroksiset talot rakennetaan uuden tyyppimallin mukaisesti ensin Vuosaaren Lohikäärmepuistoon ja sitten Malmille Kotinummeen.

Keväällä 2017 suunnitellun mallin tavoitteena on kutsuva ja valoisa, puiston leikkitoimintoja palveleva yksinkertainen puurakennus. Edullisen hinnan lisäksi on pyritty yleispätevään, tehokkaaseen ja muuntautumiskykyiseen lopputulokseen.

Kaupunkiympäristön toimialan suunnittelijat ovat vastanneet rakennusten geo-, rakenne-, sisustus-, arkkitehti- ja pääsuunnittelusta.

Leikkipuistotiloja vuokrataan toiminnan ulkopuolisina aikoina alueen asukkaille ja muille toimijoille.
Sekä Vuosaaren että Malmin leikkipuistorakennukset rakentaa rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, voidaanko kaikkia Kotinummen leikkipuiston ulkovälineitä käyttää myös rakentamisen ajan, ja kuinka paljon puistoaluetta joudutaan rajaamaan rakennustöiden ajaksi.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJoulu on jo ovella
Seuraava artikkeliOsallistuvan budjetoinnin saldo: Koillis-Helsinkiin tehtiin 156 ehdotusta