Juhlaviikko

teija loponen

Helmikuun alkuviikot ovat oikeastaan yhtä juhlaa. Viime tiistaina vietettiin kansallisrunoilija Runebergin päivää, joskin jotkut yhdistävät päivän vahvemmin herkullisiin torttuihin kuin runoihin. Viime keskiviikkona oli pohjoisimman Suomen, saamelaisten kansallispäivä. Huomenna torstaina juhlinnan kohteena ovat ystävät. Heitä muistetaan kortein, someviestein, pienin lahjoin ja etenkin ajatuksin. Ystävänpäivästä on myös tullut monille erityinen päivä, jolloin keskellä viikkoakin tehdään kavereiden kanssa jotain mukavaa. Käydään leffassa, konsertissa, ulkona syömässä tai vaikkapa yhdessä lenkkeilemässä.

Tänä vuonna ystävänpäivä osuu olemaan myös penkkaripäivä. Silloin siis keräillään karkkeja lukioiden pihoilla ja lähistöillä sekä tutkaillaan, millaisia iskulauseita tulevat ylioppilaat ovat autojensa lavoihin taiteilleet. Perjantaina vuorostaan ilakoivat ”vanhat” vallaten koulun pois lähteneiltä abeilta. Vanhojen päivistä käynnistyy koululaisten talvilomaviikko ja ylioppilaskirjoituksiin lukeminen. Talvilomaviikolla kirjastot, Malmitalo ja monet urheiluseurat järjestävät lapsille ilmaista tai edullista tekemistä vapaapäivien iloksi.

Vaalikampanjat ovat vähitellen käynnistymässä toden teolla. Myös Koillis-Helsingistä on eduskuntavaaleissa ehdokkaita, jotka haluaisivat kansakuntamme asioista päättämään. Vaaleissa nostetaan esille monia erilaisia teemoja aina viime päivien kuumasta perunasta eli vanhusten hoidosta lähtien. Ilmastoasioihin tulevat ainakin tapanilalaiset kiinnittämään erityistä huomiota ja Tapanilassa tullaan myös järjestämään vaalitenttejä, joissa nimenomaan ilmaston muutokseen ja sen pysäyttämiseen liittyvät asiat ovat esillä. Koillis-Helsingin, nykyiseltä nimetään Pohjois-Helsingin Yrittäjät, puolestaan järjestävät vaalitentin yrittäjätaustaisille ehdokkaille.  Ääntään ei kannata antaa kenellekään perehtymättä ehdokkaan ajatuksiin.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilasta Suomen ilmastoystävällisin paikka?
Seuraava artikkeliPäiväkodin portti repsottaa auki