Päättäjien palsta: Mirka Vainikka, Tuulikki Vuorinen

Varavaltuutetut
Varavaltuutetut Antti Vuorela, Mirka Vainikka, Maria Landén, Zahra Abdulla ja Tuulikki Vuorinen

MUKANA NYT MYÖS VARAVALTUUTETUT

1. Mikä sai sinut mukaan politiikkaan?
2. Mitä eroa on olla varavaltuutettuna ja valtuutettuna? Osallistutko usein valtuustokokouksiin?
3. Millaisissa asioissa toivot asukkaiden olevan sinuun rohkeasti yhteydessä?

Mirka Vainikka, 40, Malmi. SDP. Varavaltuutettu, Vuosaaren Urheiluhallit Oy:n jäsen. Toiminnanjohtaja, Irti Huumeista ry.

1. Sosiaali- ja terveyspolitiikka on intohimoni. Työskentelin 2000-luvun taitteessa kotihoidossa, jolloin kotipalvelu ja -sairaanhoito yhdistettiin ja alkoi kilpailutus. Toivoin, että ikäihmisen hoitaisi yksi kokonaisvaltaisesti eikä usea pientä osaa palvelusta. Halusin edistää ihmisten hyvinvointia. Sillä tiellä olen.

2. Kun Sdp:n valtuustoryhmä oli suurempi, osallistuin lähes aina. Nyt harvemmin. Varavaltuutettuna kokouskutsu tulee usein nopealla aikataululla. Siksi asioihin täytyy paneutua aina, ja pitää olla valmis lähtemään.

3. Olen toiminut pitkään kuntapolitiikassa, työskennellyt sosiaali- ja terveysaloilla sekä kasvanut Koillis-Helsingissä, joten luonnollisesti sosiaali- ja terveyssektorin sekä Koillis-Helsingin asioilla on erityinen paikka sydämessäni.

Tuulikki Vuorinen, 54, Tapanila. KD. Varavaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakuntajaoston jäsen, kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsen. Lehtori, Suomen Diakoniaopisto.

1. Se hymyilyttää yhä. Lupasin edellisvaaleissa olleelle puolisolleni, että minun vuoroni on seuraavissa. Sitten yritin hangoitella, mutta toisaalta oli paljon asioita, joita haluan edistää: lasten, nuorten, lapsiperheiden ja ikäihmisten hyvinvointi. Laadukas koulutus ja varhaiskasvatus ovat investointi tulevaisuuteen.

2. Varavaltuutettuna nostan esille erityisesti terveys- ja koulutusalan asioita. Vanhustyön opettajana totean ilolla, että opiskelijamme ovat motivoituneita ja haluavat kehittyä luotettaviksi ammattilaisiksi. Valtuustokokouksiin osallistun satunnaisesti.

3. Minua saa lähestyä kaikessa arkisessa, sekä kaupungin että seurakunnan päätöksentekoon liittyvässä. Vuoropuhelua ja yhteiskunnallista vastuun kehittämistä ja kantamista tulee jatkaa ja tehdä yhdessä eri toimijoiden kesken – kirkolla on paljon annettavaa.

Koillis-Helsingin 9 valtuutettua ja 6 varavaltuutettua vastaavat vuorotellen myös lukijoiden kysymyksiin. Meilaa niitä pirjo.pihlajamaa@lahitieto.fi tai tekstaa 045 3489 373.

Edellinen artikkeliLuonnonsuojelualue Malmille?
Seuraava artikkeliYrittäjät pohtivat isoa haastetta: Tapulikaupungista toimiva palvelukeskus