Päättäjien palsta: Zahra Abdulla, Maria Landén, Antti Vuorela

Varavaltuutetut
Varavaltuutetut Antti Vuorela, Mirka Vainikka, Maria Landén, Zahra Abdulla ja Tuulikki Vuorinen

Nyt mukana myös varavaltuutettuja!

1. Mikä asia ja milloin sai sinut mukaan politiikkaan?
2. Mitä eroa on olla varavaltuutettuna ja valtuutettuna? Miten usein osallistut valtuustokokouksiin?
3. Millaisissa asioissa toivot asukkaiden olevan sinuun rohkeasti yhteydessä?

Zahra Abdulla, 53, Pukinmäki. VAS. Varavaltuutettu, liikuntajaoston jäsen. Sairaanhoitaja/kätilö, keikkatyöntekijä.
1. Vuonna 1995 työskentelin tulkkina pääkaupunkiseudulla. Hermostuin silloin kaupungin virastojen jäykkyyteen ja päätin, että asialle pitää tehdä jotain. Toisaalta olen aina ollut maailmanparantajatyyppi ja haluan vaikuttaa lähiympäristööni.
2. Osallistun aina kun varsinainen jäsen on estynyt.
3. Olen arkipoliitikko. Minua kannattaa ehdottomasti lähestyä kaikissa ihmistä lähellä olevissa asioissa kuten luonto, lapset ja lähipalvelut.

Maria Landén, 31, Suutarila. PS. Varavaltuutettu, pelastuslautakunnan jäsen, käräjäoikeuden lautamies.
1. Moni asia vaikutti valintaani lähteä politiikkaan. Olen nuoresta asti ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja huomannut herkästi epäkohtia. Lähdin noviisina suoraan eduskuntavaaleihin vuonna 2011 ja sillä tiellä ollaan.
2. Sanoisin, että varavaltuutetulla on lähes yhtä hyvät mahdollisuudet vaikuttaa asioihin kuin varsinaisella valtuutetulla muun muassa valtuustoaloitteiden ja lautakuntien kautta. Varavaltuutettuna pääsen kokoukseen välillä kerran kuussa, kun taas toisinaan voi tulla pitkäkin tauko.
3. Koillis-Helsingin asukkaat voivat olla minuun yhteydessä missä vain alueen asioissa. Suosittelenkin ihmisiä ottamaan rohkeasti yhteyttä, mikäli joku mietityttää päätöksenteossa tai alueelta löytyy kehittämiskohteita. Se hyödyttää päättäjiäkin, kun saa laajalti tietoa epäkohdista.

Antti Vuorela, 44, Tapanila. SDP. Varavaltuutettu, HSY:n hallitus, Pääkaupunkiseudun Vesi Oy:n hallitus. Diplomi-insinööri, HSL.

1. Sain kipinän lähteä ehdokkaaksi, kun näin 1990-luvulla alueellamme epäkohtia, jotka halusin korjata. Pääsin valtuustoon ja sain Vanhalle Tapanilantielle jalkakäytävän ja pyörätien ja Kotinummen koululle liikennevalot. Asukkaiden asioiden hoitaminen on minun juttuni. Haluan tehdä työtä kaikkien asukkaiden hyväksi. Seuraavaksi pitää saada Malmin aseman rikkinäiset liukuportaat kuntoon ja perusparannus koko Malmin asemalle.
2. Valtuutettu osallistuu kokouksiin aina. Varavaltuutettu osallistuu vain, jos varsinainen valtuutettu ei pääse. Saan välillä kutsuja.
3. Kaikissa asioissa, jotka ovat asukkaille tärkeitä ja jotka kuuluvat kaupungin tehtäviin. Yhdessä asukkaiden ja kaupungin virkamiesten kanssa keksimme ratkaisuja. Sähköpostini on vuorela.antti@gmail.com.

Koillis-Helsingin 9 valtuutettua ja 6 varavaltuutettua vastaavat vuorotellen myös lukijoiden kysymyksiin. Niitä voi meilata pirjo.pihlajamaa@lahitieto.fi tai tekstata 045 3489 373.

Edellinen artikkeliLaavu Filmi esittää: Ojasta puroksi
Seuraava artikkeliKokemuksia