Kokemuksia

teija loponen

Pakkaset, korkeat kinokset ja hyytävä tuuli saa joinakin hetkinä toivomaan, että olisi talviunta nukkuva karhu. Onneksi kylmyys ja lumihanget eivät ole saaneet ihmisiä jättäytymään vain sisätiloihin, vaan uloskin lähdetään. Pukinmäessä pormestarin asukasilta veti hyvin asukkaita paikalle ja alkuillan aulatilaisuudessa oli suorastaan tiivis tunnelma. Esittelytiskeillä riitti väkeä kyselemässä niin joukkoliikenteen muutoksista kuin rakentamisesta.

Tapulikaupungissa kokoontui torstaina joukko Tapulin ja Puistolan alueen yrittäjiä kaupungin yritysluotsin ja aluetyöntekijän koolle kutsumina. Tarkoitus oli pohtia miten Tapulikaupungista saataisiin yrittäjille ja asukkaille mukavampi paikka ja samalla kuultiin ajankohtaista tietoa liiketilojen kohtalosta. Monelle tuli yllätyksenä se, ettei R-kioskin omistajalta oltu edes kysytty halua ryhtyä Postin asiamieheksi. Syynä saattoi olla R-kioskin pienehkö tila. Tapulikaupungin yrittäjien tunnelmiin palaamme tarkemmin ensi viikon lehdessä.

Lauantaina sai Tapanilassa ensi-iltansa Setä Tuomon Tupa. 110-vuotias teatteri oli ottanut aikamoisen näytelmän urakoitavakseen, mutta selviytyi siitä mainiosti. Ihmisten eriarvoisuutta käsittelevä aihe on varsin ajankohtainen yhä tänäkin päivänä. Ohjaaja ja dramatisoinnista vastannut Ari Wahlsten oli nostanut esitykseen osuvia yhteyksiä aina nykypäivään asti. Synkästä teemasta huolimatta näytelmä oli myös viihdyttävä.

Ulkonakin tapahtuu. Suutarilan ala-asteella, sisällä ja ulkona, koetaan tulevana sunnuntaina perinteiset Helmihulinat. Seuraavana viikonloppuna on sitten Siltamäen Talviriehan vuoro. Ajatelkaapa, jos kaikkia noita tapahtumia kukaan ei viitsisi järjestää. Niihin tarvitaan lukuisa joukko innokkaita vapaaehtoisia ideoimaan ja toteuttamaan sekä usein myös paikallisten yrittäjien tukea. Vaivannäöstä huolimatta yhdessä tekeminen on palkitsevaa sekä tuottaa iloa suurelle joukolle lähistön ihmisiä. Ulos ja liikkeelle!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Zahra Abdulla, Maria Landén, Antti Vuorela
Seuraava artikkeliVääntö ohi, kaupunki lupasi: Tapaninvainioon uusi alakoulu!