Uusia asuinalueita rakennetaan nyt jokien ja purojen ääreen

pilvenpyörteentie
Pilvenpyörteentien alueella tehdään parhaillaan pohjatöitä.

Koillis-Helsingissä rakennetaan parhaillaan runsaasti uusia asuntoja myös muualla kuin varsinaisilla projektialueilla Alppikylässä, Ormuspellossa ja Viikinmäessä. Osa uusista asuinalueista nousee arvokkaiden luontokohteiden välittömään läheisyyteen.

Isonpellontien eteläpuolelle Pukinmäen rantapuistoon nousee neljä asuinkerrostaloa. Rakentamisen raja on lähimmillään vain 60 metrin päässä Vantaanjoen rannasta. Asemakaavan mukaan asumista tulee yhteensä 12 000 kerrosneliömetriä ja asukkaita kolmesataa.

Isonpellontien asuntoalueen toteutuksesta vastaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT ja taloihin tulee kaupungin vuokra-asuntoja sekä asumisoikeusasuntoja.

Lähialueella on Vantaanjokilaakson ulkoilumaastot mutta julkiset ja kaupalliset palvelut ovat niukat. Joen vastarannalla on Oulunkylän K-rauta, mutta lähin ruokakauppa on 900 metrin päässä Savelassa. Myös lähin kunnallinen päiväkoti on Savelassa.

Siltalanpuisto on uusi merkittävä asuntoalue vanhassa Siltamäen kaupunginosassa. Siltalanpuistoon tulee asemakaavan perusteella noin 850 asukasta. Puistoalue supistuu rakentamisen vuoksi.

Siltalanpuiston ensimmäiset uudet kerrostalot näkyvät katukuvassa Pläsinpellonkujalla ja K-marketin takana. VVO:n uudet vuokratalot osoitteissa Pertunpellontie 6 ja Pertunpellontie 8 ovat jo saaneet asukkaansa.

Pläsinpellonkuja 4:ssä sijaitseva Asunto Oy Helsingin Siltapuisto on valmistumassa näinä päivinä. Asumisoikeuskohde Helsingin Siltakuusi osoitteessa Pläsinpellonkuja 2 valmistuu ensi maaliskuussa. Tämän korttelin rakennustyömaalla oli viime kesänä tulipalo, joka on viivästyttänyt talojen valmistumista noin kuukaudella. Kerrostaloja rakennetaan myöhemmin myös päiväkoti Pertun lounaispuolelle.

Pientalot ovat merkittävässä roolissa Siltalanpuistossa. Erillispientaloja tulee esimerkiksi kokonaan uusien katujen Pertunsuoran ja Pertunkujan varteen. Osa pientaloista on parhaillaan rakenteilla. Esimerkiksi Siltakylänkujalle valmistuu ensi kesään mennessä Asunto Oy Helsingin Peikonpuisto ja Peltokylänraitille paritaloja vuoden 2018 loppupuolella.

Ala-Malmilla Tullivuorentien eteläpuolella ovat käynnistyneet maanajotyöt Longinojan laakson laajoilla peltoniityillä. Longinojan puron molemmin puolin tehdään tällä hetkellä pohjanvahvistustöitä, rakennetaan kunnallistekniikkaa, puistoraitteja ja uusi Pilvenpyörteentie, joka koukkaa lenkin nykyisen päiväkoti Poutapilven eteläpuolelta. Tontti- ja katutyöt kestävät vuoden 2018 loppuun asti.

Pilvenpyörteentien asuinalueelle sijoittuu viitisenkymmentä uutta rakennusta, joista pääosa on pientaloja ja pienkerrostaloja. Asukkaita tulee 600-700,

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliUutta kohden
Seuraava artikkeliEsitys kaupunginhallitukselle: Kolme yhdistystä saa, kolme jää ilman avustusta