Uutta kohden

teija loponen

Vuosi 2018 on alkanut. Raketteja ammuttiin ehkäpä juhlavuoden ansiosta tavallista enemmän. Pitkä viikonloppu sai  monet lähtemään viettämään uutta vuotta mökille tai jonnekin kauemmas. Joulun välipäivät ja vuodenvaihde olivat tavallista rauhallisempia väkimäärältään täälläpäin.  Alkanut vuosi sisältää niin juhlaa kuin arkista puurtamista. Juhlia vietetään keväällä Malmin lentoasemalla, jonka käyttöön vihkimisestä tulee toukokuussa kuluneeksi 80 vuotta. Juhlavuosi tulee olemaan myös Pukinmäki-seuralla, joka perustettiin 40 vuotta sitten. Muitakin pyöreiden syntymäpäivien viettäjiä löytynee. Tammikuun 23. päivä lehtemme viettää 5-vuotispäivää avointen ovien, kahvin ja kakun merkeissä.

Juhlan aihetta on myös Tapanilan Kylätilayhdistyksellä, joka saa lunastaa vanhan kansakoulun kaupungilta ja tehdä siitä kyläläisiä palvelevan keitaan erilaisine palveluineen. Jotain vastaavanlaista soisi tapahtuvan myös Puistolassa Tenavatien vanhan koulun kohdalla. Tapulikaupungin puolella pohditaan, mistä löytyisi erilaisille ryhmille kokoontumispaikka sen jälkeen kun seurakuntakodista luovutaan. Toimijoita ja vapaaehtoisia vetäjiä kerhoille löytyy, tiloja sen sijaan ei. Tämäkin tarve saisi näkyä kaupunkistrategiassa, se on täkäläisille tärkeämpää kuin kaupunkibulevardien rakentaminen tai keskustan kaupunkipyörät.

Kuntosaleilla, uimahalleissa ja muissa avoinna olleissa liikuntapaikoissa väkeä on riittänyt vuodenvaihteen molemmin puolin. Aikuiset kaipaavat liikuntaa loppuvuoden herkuttelujen jälkeen, lapset taas jotain kivaa tekemistä. Varsinainen harrastuskausi pyörähtää pian käyntiin. Tästä Lähitiedosta sekä lähiviikkojen lehdistä tulee löytymään paljon hyviä harrastusvaihtoehtoja vapaa-ajalle. Moni seura tarjoaa myös kokeilukertoja, jotta voi testata mikä olisi itselleen se sopivin laji. Niitä kannattaa käyttää hyödyksi. Jos uudenvuodenlupauksena oli liikunnan lisääminen tai uuden harrastuksen aloittaminen, nyt on hyvä hetki kartoittaa tarjontaa ja ilmoittautua mukaan.

Päätoimittaja Teija Loponen