Muonamiesmökki siirtyi Maahisille

Muonamiesmökki
Muonamiehen mökki varastorakennuksineen ja pihapiireineen on nyt partiolippukunta Maahisten vuokraama. Kuva Teija Loponen

Siltamäessä Pallomäentiellä sijaitseva vanha torppa, Muonamiesmökki, siirtyi elokuun alusta lähtien partiolippukunta Maahisten kokoontumispaikaksi.

-Olemme tosiaan vuokranneet elokuusta alkaen uudeksi koloksemme Siltamäen Muonamiehen mökin Helsingin kaupungilta. Lippukuntamme on kasvanut viime vuosina paljon ja olemme jo jonkun aikaa etsineet uutta koloa. Näin ollen Muonamiehen saaminen partiokäyttöön on meille todella tärkeä juttu, kertoo lippukunnanjohtaja Otto Snellman.

Muonamiesmökissä on iso eteinen ja yksi iso, noin 30-neliöinen huone.

-Siellä voi kokoontua yksi ryhmä kerrallaan, mutta muutamina iltoina tulee pari ryhmää kokoontumaan peräkkäin. Myös aikaisemmin tilassa toimineet Martat jatkavat mökissä toimintaansa alivuokralaisinamme. Näin Muonamiehestä on tulossa varsinainen Siltamäki-Suutarila alueen kansalaisjärjestökeskus, etenkin jos SiSu-Seurakin haluaa säilyttää Kansalaismuistiarkistoaan varastorakennuksessa. Siitä meidän täytyy vielä keskustella heidän kanssaan, Snellman toteaa.

Muonamiesmökki tuli partiolaisille suureen tarpeeseen, sillä lippukunnan vahvuus on kasvanut jo pariinsataan jäseneen.

-Jousimiehentien tila meillä on edelleen käytössä, mutta olimme jo joutuneet siirtämään yhden ryhmän toiminnan Malmille Sinivuoren Soihtujen kololle tilanpuutteen vuoksi ja taas on aloittamassa kaksi uutta ryhmää.

Otto Snellman iloitsee kovasti Muonamiesmökin pihapiiristä.

-Ensin siellä täytyy tietysti vähän tehdä raivausta, kun kaikki on kesän aikana päässyt rehottamaan, mutta oma piha antaa meille paljon kivoja mahdollisuuksia. Toivomme saavamme sinne nuotiopaikan, jossa voidaan harjoitella tulen tekoa, samaten piha mahdollistaa telttojen pystytysharjoitukset ja varmaan rakennamme sinne myös varusteiden kuivatustelineet. Ja varastoon saamme hyvin retkitavaroita säilytykseen, lippukunnanjohtaja toteaa tyytyväisenä.

Se, ettei Muonamiesmökkiin tule vettä, eikä liioin ole viemäriä, ei paljon partiolaisia haittaa.

-Siellä on kuitenkin vessa ja erityisesti iloitsemme ikkunoista, ei tarvitse enää pimeässä kellarihuoneessa kokoontua.

Muonamiesmökin vuokraaminen arvelutti alkuun, sillä lippukunnalla ei luonnollisesti ole mitään säännöllisiä tuloja.

-Vuokra on 150 euroa kuussa ja siihen saamme kaupungin toimintatukea. Sähkölasku on kuitenkin se, joka meidän pitää saada itse kokonaan kokoon, mutta eiköhän siihenkin keinot löydy. Lippukuntamme vanhemmat johtajat kehottivat tarttumaan kiinni, kun kaupungilta näytettiin vihreää valoa meidän suuntaamme. Mitään varsinaista kunnostusvaadetta vuokrasopimukseen ei liity, mutta tietysti tontin normaali kunnossapito on vastuullamme, Otto Snellman kertoo.

Huonekaluja ja muuta tarvittavaa Maahiset saivat lippukuntalaistensa vanhemmilta lahjoituksena. Kolon sisustamiseen ja pihapiirin raivaukseen päästiin siten heti partioleirin loputtua.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMyrskyn jälkeen
Seuraava artikkeliMosan marplet narauttivat kylän varkaan