Urbaanilla iltanuotiolla esiteltiin partiota

”Meill' on metsässä nuotiopiiri, missä kuusten kuiske soi.” Bonfire – Urbaani iltanuotio päättyi yhteislauluun Sibeliuksen puistossa. Kuva Susanna Kantola

Koillis-Helsingin lippukunnat toivottavat myös aikuiset avosylin tervetulleiksi.

Tuoreiden munkkien tuoksu hivelee nenää. Iloinen puheensorina johdattelee partiolaisten joukkoon. Otto Snellman ja Lotta Jääskö Maahiset-lippukunnasta juttelevat partiosta kiinnostuneiden aikuisten kanssa ja opastavat samalla, miten munkkien valmistus onnistuu retkikeittimellä. Maahiset on yksi pääkaupunkiseutulaisista lippukunnista, jotka olivat tulleet esittelemään toimintaansa Sibeliuksen puistoon urbaanille iltanuotiolle, Bonfirelle.

-Halusimme toteuttaa vähän erilaisen pisteen, jolla ihmiset saavat kuitenkin tehdä juttuja itse. Viime vuonna teimme nuotiopitsoja, mutta nämä munkit valmistuvat huomattavasti nopeammin, Maahisten lippukunnanjohtaja Otto Snellman naurahtaa.

Kauhan varressa häärivät myös Anna Kaivola ja Elina Illikainen.

-Monta partiokaveria vinkkasi, että tämä on kiva tapahtuma, Anna kertoo. -Lähdin paikalle vähän ex tempore – ulkoilu kiinnostaa minua.

Ranualta muuttanut Elinakin tykkää liikkua luonnossa.

-Olen halunnut partioon aina, lapsesta asti. Vaikka olen Helsingissä saanut opiskelukavereita, olen kiinnostunut tapaamaan uusia kavereita ja innostunut myös muusta toiminnasta kuin perinteisistä opiskelijabileistä, hän kertoo.

Vaikka partiossa aikuisten erityisenä tehtävänä on lasten ja nuorten harrastamisen mahdollistaminen, on monessa lippukunnassa omaa toimintaa myös aikuisille. Maahisten Warttuneet supet -ryhmä on toiminut vuoden alusta.

-Ryhmä sopii erityisesti niille, jotka eivät ole välttämättä olleet partiossa – sitä kautta on helppo päästä toimintaan mukaan, Otto vinkkaa.

Kolmatta kertaa järjestetyssä Bonfiressa oli tosi leppoisa meininki. Noin kaksisataa osallistujaa kierteli lippukuntien järjestämillä rasteilla, joiden tehtävät vaihtelivat kevätrullien käärimisestä rannekkeiden askarteluun ja Escape Tent -telttapakoon. Teltasta ulos päästäkseen osallistujien piti tehdä erilaisia hoksaamista vaativia tehtäviä. Rasteilla kiertely palkittiin Bonfiren omalla, opiskelijahaalariinkin sopivalla hihamerkillä.

Pauligin huvilalla Sibeliuksen puistossa 19.9. järjestetty tapahtuma huipentui kaikille avoimeen, urbaaniin iltanuotioon. Illan räiskyvin esiintyjä oli Flamma-tulishowryhmä, jonka fantasianomaisessa tuliteatterissa viuhuivat perinteisten tulenpyöritysvälineiden lisäksi myös erilaiset liekehtivät siivet ja viuhkat. Iltanuotio huipentui yhteislauluun ja partiotapaamiset päättävään sisaruspiiriin.

Partioon voi liittyä myös aikuisena

Koillis-Helsingissä toimii seitsemän eri lippukuntaa – tervetuloa mukaan!

Malmi: Sinivuoren Soihdut

Malmi: Malmin Tuulenkävijät

Pihlajamäki, Pihlajisto ja Jakomäki: Aarnivalkeat

Puistola ja Tapanila: Koudat

Pukinmäki: Helsingin Erä-Leijonat

Siltamäki, Suutarila ja Töyrynummi: Maahiset 

Viikki: Viikin Vesikot

Susanna Kantola

Edellinen artikkeliTeatteri Tuike juhlisti gaalalla tuplasynttäreitä
Seuraava artikkeliUusi Kotinummi valmistunee toukokuuksi 2019