Siltamäen minigolfin taru päättymässä

minigolf
Siltamäessä on voinut pelata minigolfia jo yli 30 vuotta. Nyt sen historia on loppumassa. Kuva Teija Loponen

Siltamäen leijonat rakensivat Siltamäen liikuntapuistossa sijaitsevan 18-reikäisen minigolfradan vuonna 1984. Nyt rata olla purkamassa.

Yhtenä syynä minigolfin lopettamiseen on se, että ratojen kunnostus pitkän talvikauden jälkeen pelikuntoon on ollut vuosi vuodelta haastavampaa.

-Enää ei riitä pieni ehostus vaan tarvittaisiin laaja, perusteellisempi remontti. Siihen meillä eivät voimavarat riitä ja kun sopimuskausikin loppuu tänä vuonna on sopiva hetki päättää tämä toiminta. Toisaalta jos hankkeelle löytyisi jatkaja, niin sehän olisi vain hienoa, toteaa minigolfradan pyörittämisestä vuodesta 2005 lähtien vastannut Aku Karalahti.

Purkaminenkaan ei ole mikään helppo rasti. Sopimuksessa todetaan, että alue pitää saattaa alkuperäiseen kuntoon.

-Onneksi Liikuntavirastossa ollaan tulossa nyt sen verran vastaan, että meidän osuutemme olisi purkaa radat, aita ja kioskirakennus, kummut saisimme jättää ja kaupunki ottaisi kontolleen muun ennallistamisen, Karalahti iloitsee. – Tosin purku-urakkakin maksaisi varmaan kymppitonnin.

Karalahti lisää, että aitojen purkamisesta ja poistosta on jo neuvoteltu sen pystyttäneen Pur-ait Oy:n kanssa.

Liikuntavirastossa siltamäkeläisten pulmaa on ollut neuvottelukumppanina ratkomassa liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja Heimo Laaksonen, joka itsekin on heikinlaaksolaisena käynyt Siltamäen leijonien minigolfradalla pelaamassa.

-Nyt olisi vaikkapa muutamalla nuorella mainio tilaisuus järjestää itselleen kesätyöpaikka ottamalla minigolfrata hoidettavaksi kesän ajaksi, Laaksonen ehdottaa.

Karalahti pitää Laaksosen ehdotusta aivan varteenotettavana.

-Voimme hyvin siirtää purkamisen syksyyn, jos kesäkaudella joku taho haluaisi kentän pyörittämisen ottaa kontolleen, hän myöntää.

Karalahti ja Laaksonen toivovat myös, että purkutalkoisiin löytyisi joko ilmaiseksi tai nimellistä korvausta vastaan paikallisia urakoitsijoita, jotka voisivat hoitaa betonialustojen ylöskaivuun ja poiskuljettamisen.

-Kaikki radan tuotto on käytetty  lyhentämättömänä alueen nuorison, vanhusten ja muiden avuntarvitsijoiden hyväksi. Jos Lions-klubi joutuu nyt maksamaan isot summat omasta pussistaan, se tarkoittaa, että Siltamäki-Suutarilan alueen hyväksi tullut hyväntekeväisyyspotti leijonilta pienenee pitkäksi aikaa, huolehtii lautakunnan jäsen Laaksonen.

Mikäli radan pyörittämisestä kesäkaudella kiinnostuneita löytyy, he voivat ottaa pikaisesti yhteyttä Aku Karalahteen. Leijonamies toivoo yhteydenottoja myös mahdollisilta talkoolaisilta purkutoimenpiteiden osalta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin seurakunnan tiloissa vihitään pian myös nais- ja miespareja
Seuraava artikkeliLex Malmi luovutettiin Lohelalle