Ruokahävikkikokeilua jatketaan

Sami Kivelä ruokaa kuskanneiden Asema 41 ry:n kuskien kanssa.

Siltamäessä kokeiltiin joulukuussa hävikkiruoan jakelua. Ympäri kaupunkia kauppojen ylijäämäruokaa keräävä ja jakava pakettiauto toi Siltamäkeen laatikoittain muun muassa hedelmiä ja vihanneksia.

-Kokeilu onnistui mukavasti, hävikkiruokaa saapui noutamaan noin kolmisenkymmentä henkeä lapsista ikäihmisiin. Valtaosa kävijöistä oli 40-60-vuotiaita ja useimmilla oli oma kassi mukana, kuten oli toivottukin, toteaa hankkeen yhtenä puuhamiehenä toiminut projektipappi Sami Kivelä Malmin seurakunnasta.

-Idea tähän ruokahävikin jakelukokeiluun heräsi nk.PLAY-verkoston marraskuun tapaamisessa, jossa kaupungin ja seurakuntayhtymän yhteisen ruoka-apu hankkeen työntekijät Emilia Laine ja Katja Lehtola esittelivät ruoka-apuhanketta ja sen suunnitelmia vuodelle 2020, kertoo hävikkiruoan kierrätyksen sydämelleen ottanut ja ensimmäisestä kokeilukerrasta pitkälle vastannut siltamäkeläinen Tiina Hailla.

Hailla toivoo, että kierrätystä hoitaisivat jatkossa innokkaat alueen vapaaehtoiset.

Ensimmäisellä kerralla mukaan ilmoittautui toistakymmentä henkeä avustamaan toiminnassa.

-Hyvä työnjako ruokatarvikkeiden vastaanotossa, välivarastoinnissa ja jakelussa on tärkeää, jotta kaikki toimisi sujuvasti, Kivelä huomauttaa.

Jakopisteessä kävijät olivat niin positiivisella mielellä, että Kivelä uskoo kokeilun saavan varmaankin tammi-helmikuussa jatkoa.

-Oli myös hienoa havaita kuinka kävijät ajattelivat muitakin ja kukaan ei pyrkinyt hamstraamaan itselleen enempää kuin sillä hetkellä tarvitsi, Kivelä kertoo tyytyväisenä.

-Itselleni ekologinen kestävyys on tärkeää ja seurakunnan tekemään työhön tämä hävikkiruoan jakelu soveltuu erinomaisesti, hankkeessahan kohdataan ihmisiä heidän arjessaan.  Tämä on ehdottomasti sellaista toimintaa, joka itseäni alueen projektipappina kovasti ilahduttaa, tuumii Sami Kivelä.

Kivelä pitää asukaslähtöisyyttä tärkeänä seurakunnan toiminnassa ja se toteutui myös ruokahävikkiauton vierailussa.

Hävikkiauton seuraavasta vierailusta kerrotaan ajankohdan varmistuessa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMitä Koilliseen rakennetaan?
Seuraava artikkeliEräviikingittärillä oli nappi loppuvuosi