Millainen on Siltamäki-Suutarilan tulevaisuus?

Siltamäen keskusta-alueelle on luotu kehittämissuunnitelma, jota esitellään huomisessa asukasillassa. Kuva Teija Loponen

Siltamäki-Suutarila alueen arvostus on omistusasuntojen hintakehityksellä mitattuna pudonnut nopeasti. Nyt Siltamäen keskusta-alueelle on tehty suunnitelma asuinalueen kehittämiseksi.

-Kun muualla Helsingissä asuntojen hinnat ovat nousseet viime vuosien aikana reilusti yli kymmenellä prosentilla, on kehitys meillä ollut alaspäinmenoa melkein 10 prosentilla, hamittelee Siltamäki-Suutarila-Seuran puheenjohtaja Pertti Svensson.
Siltamäki-Suutarila-Seuran järjestämässä huomisessa asukasillassa kuullaan alkuun apulaispormestari Anni Sinnemäen näkemyksiä ja linjauksia Suutarilan kehittämiseksi niin, että negatiivinen kierre saadaan käännettyä ja alueen arvostus palautettua.
Siltamäen keskusta-aluetta koskevan suunnitelman laatinut konsultti Antti Pirhonen esittelee työnsä tulokset. Suunnitelman tilaajina ovat olleet Siltamäen ostoskeskusta hallinnoiva yhtiö ja Siltamäen kerrostaloyhtiöiden muodostama Siltamäen Huolto Oy.

-Rakennetun ja toivottavasti rakennettavan ympäristön lisäksi käsittelemme alueemme viherympäristöä. Vastaamassa ovat Vesa Koskikallio ja Toni Karttunen Rakennusvirastosta. Teimme kesällä 2017 yhdessä kaupungin edustajien kanssa alueen ympäristökatselmuksen. Sen keskeisiä havaintoja olivat alueen liikennemelun lisääntyminen, koska melkoinen osa Keravanjoen rannan puista ja pensaista poistettiin. Silmiinpistävää oli myös rantapuistojemme nopea kuluminen sekä frisbeegolfin väylien aloituspaikkojen ympäriltä sekä itse kulkuväyliltä, valaisee Svensson. Svenssonin mukaan myöskään Siltamäen lampi ei ole toipunut, vaikka pientä kunnostusta yritettiinkin muutama vuosi sitten.

-Kiertotähdentien ja Suutarilan rantapuiston välistä metsää piti kunnostaa jo viitisen vuotta sitten – tuloksetta. Mikähän on tilanne nyt, kyselee puheenjohtaja.
Svensson toivoo, että asuinalueen asiat kiinnostavat asukkaita ja he tulevat kertomaan mielipiteitään kaupungin edustajille.

-Nyt mielipiteillä on erityistä painoa, kun paikalla on keskeinen päättäjä apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Ennen asukasillan alkua seura tarjoaa kahvia ja pullaa. Seuran syyskokous pidetään ennen asukasiltaa.

Teija Loponen

Siltamäki-Suutarilan asukasilta to 16.11. klo 18.00 Suutarilan Palvelukeskuksessa, Seulastentie 11.

 

Edellinen artikkeliMiten Puistolaa pitäisi kehittää?
Seuraava artikkeliVanhasta koulusta ”Puistola-talo!