Ostari on SiSu-päivän sydän

Siltamäen ostoskeskuksella tavataan SiSu-päivänä tuttuja ja tehdään hankintoja. Kuva Teija Loponen

Siltamäki-Suutarila-Töyrynummi -alueen tapahtumapäivää vietetään kaikkiaan neljässä pisteessä. Uutta ovat juuri valmistunut Kotikaupunkipolku ja kepparirata.

Siltamäen liikuntapuisto, Suutarilan palvelukeskus, leikkipuisto Jalopeura ja Siltamäen ostoskeskus ovat toiminnan keskipisteinä.

SiSu-päivä käynnistyy alueen koulujen välisillä jalkapallo-otteluilla, aamulla on myös Hontai Judon esittelynäytökset ja aikuisten lentopalloturnaus sekä perinteinen petankkikisa.

Nuorisotalolla on avoimet ovet klo 10-13 ja tarjolla muun muassa bingoa. Kirjastolla on poistokirjamyyntiä.

Lapsille löytyy leikkipuisto Jalopeurasta pomppulinnan lisäksi kyytiä erilaisilla hevosilla. Uutuutena on  kepparirata Suutarinkylän koulun 5. -luokkalaisten toteuttamana. Oma keppari mukaan.

Kirjaston teltalla leikkipuistossa on Satuhahmovisa, Missä Vallu luuraa -suunnistus ja e-aineistojen esittelyä. Malmin VPK:n paloauto on leikkipuistossa klo 10-12.

Siltamäen ostoskeskuksella alueen yhdistykset esittäytyvät ja kertovat toiminnastaan, mukana on myös Yhdessä kotikulmilla –hanke. Partiolippukunta Maahisilla on retkeilyvarustekirppis. Tapahtumasta voi ostaa leivonnaisia, lähialueen hunajaa sekä Marttojen syksyn satoa. Le Tour Siltamäki -pyöräily on myös ohjelmassa.

Siltamäki-Suutarila-Seura on yhteistyössä kaupungin kanssa toteuttanut Kotikaupunkipolun Siltamäkeen. Karttaa reittitietoineen voi kysyä SiSu-päivässä seuran omalta pisteeltä. Samalla voi osallistua vuoden SiSukas 2018 valintaan.

Teija Loponen

 

SiSu-päivät 1.9. klo 10-13 Siltamäki-Suutarilassa.

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Heimo Laaksonen, Sinikka Vepsä, Kauko Koskinen
Seuraava artikkeliTaideryhmä Umbran töitä Tapauksessa: Taidenälkäisille herkullista katsottavaa