Kotinummi ei ole saamassa uutta leikkipuistorakennusta

Leikkipuisto Kotinummessa on puistoremontin jälkeen hienot ulkoleikkimahdollisuudet, tulipalo tuhosi sisätilat. Taustalla päiväkoti ja koulu. Kuva Teija Loponen

Malmilla paloi ilkivallan seurauksena viime kesänä leikkipuisto Kotinummen rakennus. Joulukuussa kutsuttiin leikkipuistoa käyttäneiden lasten vanhemmat ideoimaan Kotinummen tulevaa toimintaa.

Kotinummen lähistöllä asuville perheille järjestetyssä keskustelutilaisuudessa oli paikalla lasten vanhempien lisäksi neljä varhaiskasvatuksen edustajaa.

-Keskustelussa syntyi selkeä kuva leikkipuistotoiminnan tarpeesta ja arvostuksesta alueen lasten ja perheiden toiminta- ja tapaamispaikkana, kertoo tiedottaja Mervi Kopomaa-Weymarn.

Perheet ja vanhemmat tutustuvat ja verkostoituvat leikkipuistossa ja tämä verkosto kantaa pitkälle lasten kouluikään. Siksi vanhemmat ovat kovasti toivoneet uutta leikkipuistorakennusta palaneen tilalle ottamalla yhteyttä eri tahoihin.

-Tilaisuudessa kävi ilmi, että vanhemmat toivovat leikkipuistotoiminnalta muun muassa perhekahvilaa, leikkivälineitä, pihaleikki- ja sisäleikkimahdollisuuksia sekä leikkitoiminnan kerhoa. Osa nyt esitetyistä toiveista oli käytännönläheisiä liittyen mahdollisuuteen liikkua helposti rattaiden kanssa ja että puisto on lähellä kotia. Tärkeänä pidetään yhteistyötä MLL:n paikallisyhdistyksen kanssa, Helsingin varhaiskasvatusvirastosta todetaan.

Kesän osalta vanhemmat pitävät tärkeänä, että leikkipuistossa on valvottu kahluuallas, kunnon wc- ja pukutilat sekä kesäruokailu.

Myös koululaisten iltapäivätoimintaa vanhemmat pitävät alueelle erittäin tärkeänä. Puiston tilojen osalta on tärkeää, että ne toimivat lepoon, leikkiin ja ulkoiluun. Lapsille on tärkeää tutut ja turvalliset ohjaajat. Parhaimmillaan tuttu puisto palvelee lasta pienestä kerholaisesta koululaiseksi.

Tilakeskus ja varhaiskasvatusvirasto kartoittavat parhaillaan leikkipuisto Kotinummen toiminnalle uutta vakinaista tilaratkaisua kaupungin olemassa olevista kiinteistöistä, tarkastelussa on erityisesti leikkipuiston pysyvien tilojen sijoittaminen varhaiskasvatuksen käytössä oleviin tiloihin. Tämä tarkastelu liittyy laajempaan varhaiskasvatusviraston palveluverkkotarkasteluun ja mahdollisiin tilajärjestelyihin.

Talousarvioon 2017 varatuilla lisämäärärahoilla on suunnitelmissa toteuttaa muutamien leikkipuistojen korjauksia.

Varhaiskasvatusviraston mukaan on mahdollista toteuttaa leikkipuisto Kotinummelle tarvittavat tilojen muutostyöt johonkin jo olemassa olevaan rakennukseen sekä lisäksi rakentaa puistoalueelle leikkipuistotoimintaa varten katos- ja varastotilat. Uutta leikkipuistorakennusta Kotinummen leikkipuistoon ei näillä näkymin ole luvassa.

Varhaiskasvatusvirastosta todetaan, että leikkipuisto Kotinummen toiminta jatkuu ja pysyviin ratkaisuihin sisätilojen osalta on tavoitteena saada hyvät leikkipuistotoimintaa tukevat tilat.

 

Kotinummen piha-alue on kaikkien käytössä.

  • Aamupäivisin nurmialueella ja pihalla on ohjattua ulkoleikkitoimintaa.
  • Leikkipuistojen aamupäivätoimintaa on leikkipuisto Kurranummessa, Traktorissa, Tervapääskyssä ja Filpuksessa.
  • Lähimmät leikkitoiminnan kerhot ovat päiväkodeissa Ylä-Malmi, Jäkälä ja Poutapilvi sekä leikkipuistoissa Kurranummi, Traktori ja Tervapääsky.
  • Koululaisten iltapäivätoimintaa järjestään lukukaudella 2016-2017 Malmin peruskoulun Kesälän toimipisteessä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliViime hetket
Seuraava artikkeliIlmailu jatkuu Malmilla yhdellä kiitotiellä