Ilmailu jatkuu Malmilla yhdellä kiitotiellä

kiitoradat
Ilmailu jatkuu yhdellä kiitotiellä. KUVA PERTTI VIITANIEMI

Malmin Lentokenttäyhdistys ry ja Helsingin kaupunki allekirjoittivat viime viikolla vuokrasopimuksen Malmin lentokentän maa-alueesta vuosille 2017-2019.

Allekirjoitettu sopimus sinetöi syksyn aikana käydyt pitkät neuvottelut eri osapuolten välillä ja mahdollistaa lentotoiminnan katkeamattoman jatkumisen vuoden vaihtuessa. Lentokenttäyhdistys jatkaa Malmin lentokentän operointia Finavian vetäytyessä kentältä vuoden vaihteessa. Jatkossa kenttä toimii valvomattomana lentopaikkana ilman lennonjohtopalveluita.

Helsingin kaupunki vuokraa Malmin lentokenttäyhdistykselle runsaan 39 hehtaarin suuruisen alueen lentokentän länsiosasta. Tähän kuuluu pohjois-eteläsuuntainen pääkiitotie, jota käytetään jatkossa operointiin. Itä-länsisuuntainen poikittaiskiitotie suljetaan.

Lentäjät ja lentokentän yrittäjät kertovat olevansa erittäin tyytyväisiä tehtyyn sopimukseen. Valtaosa Suomen yleisilmailusta lennetään Malmin lentokentältä, sillä lähes puolet Suomen lentolupien haltijoista asuu Uudellamaalla, ja Malmi on monen lentäjän kotikenttä.

Tehty sopimus mahdollistaa ilmailun lisäksi alueen monipuolisen käytön erilaisiin tapahtumiin kaupunkikulttuuria rikastamaan. -Yhteistyö eri toimijoiden välillä on ollut erinomaista ja hyvää tahtoa on riittänyt joka taholta, kiittelee Malmin lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Niko Lamberg.

Malmin lentokenttäyhdistys ry on perustettu 1.9.2016. Yhdistys toimii Helsinki-Malmin lentopaikan pitäjänä ja ylläpitää yleisilmailun toimintaedellytyksiä Helsinki-Malmin lentopaikalla.

Teija Loponen