Viime hetket

teija loponen

Menossa ovat tämän vuoden viimeiset päivät. Valoisan ajan määrä vuorokaudesta alkaa hiljalleen pidetä, talvipäivänseisaus oli juuri ennen joulua. Joulun aika elettiin kuin synkän syksyn keskellä, tarjolla oli pilvinen taivas, vesisadetta ja vähän räntääkin. Useimmilla kuitenkin oli jouluna iloinen mieli ja piristystä toivat monenlaiset jouluvalot ikkunoilla ja pihamailla. Moni suuntaa katseensa sunnuntaina alkavaan uuteen vuoteen valoisin mielin. Takana on jo niin monia taantuman vuosia, että ehkä Suomen vuodenvaihteessa käynnistyvä satavuotisjuhlavuosi tuo tullessaan jo jotain paljon parempaa. Sen me kaikki ansaitsisimme.

Ensi vuosi tietää monenlaisia muutoksia – kuten kaikki edellisetkin. Nyt muutosten joukosta löytyy esimerkiksi lääkeresepteihin liittyviä uudistuksia, sote-uudistus, jonka käytännön merkitys on vielä aika arvoitus, ja koillisessakin näkyvää asuntorakentamisen kiihtymistä. Jo tänä vuonna Koillis-Helsinkiin valmistui paljon uudisrakennuksia. Sama linja on jatkumassa. Yhä uusia rakentamattomia kohteita otetaan työn alle, samoin täydennysrakentamista aiotaan tehdä urakalla. Yleiskaavan mukaan täydennysrakentamista tulisi myös esimerkiksi rauhoitettuna olleelle Aarnikanmäelle Pihlajamäkeen, jossa tämänkin vuoden viimeisenä päivänä asukkaat ampuvat yhdessä ilotulitusraketteja.

Maailma ja kotikulmat muuttuvat. Samoin me ihmiset. Myönteistä muuttumisessa on ollut muun muassa se, että ihmiset tuntuvat välittävän enemmän toisistaan ja myös heistä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään. Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja toimiminen ovat mukavasti lisääntyneet. Malmin ja Tapanilan elävät adventtikalenterit vetivät illasta toiseen paljon osallistujia. Me toimituksessa iloitsemme siitä, että te monet ihanat lukijamme olette lähettäneet meille kuvia ja tarinoita tapahtumista, joihin itse emme ole ehättäneet. Lämmin kiitos siitä! Toivomme, että hyvä yhteistyö jatkuu myös ensi vuoden puolella. On tullut aika toivottaa oikein hyviä loppuvuoden päiviä ja vielä parempaa ensi vuotta!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliJoulupukin kakkoskoti on täällä!
Seuraava artikkeliKotinummi ei ole saamassa uutta leikkipuistorakennusta