Maatullin rakentaminen käynnissä

Maatullin peruskoulun, päiväkotien ja leikkipuiston yhteisrakennus on hiljalleen syntymässä. Työmaa on paalutusvaiheessa. Kuva Teija Loponen

Maatullin peruskoulun, päiväkoti Mintun ja Neilikan sekä leikkipuisto Tapulin uuden rakennuksen rakennustyöt Tapulikaupungin Kimnaasipolulle alkoivat elokuussa 2022 ja rakennuksen arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2024.

Taloon on tulossa noin 700 oppilaan peruskoulu, päiväkoti noin 200 oppijalle, esiopetustilat 42 oppijalle sekä leikkipuisto.

Myös rakennuksen pihat on suunniteltu oppimisympäristöksi. Rakennuksen viisi siipeä ryhmittyvät omaleimaisen pyöreän sisäpihan ympärille ja koulun välituntipiha on avara.

Päiväkodin piha sijoittuu leikkipuiston piha-alueen ja koulun pihan väliin.

Tilojen käyttäjien ja lähistön asukkaiden tarpeita on kuunneltu hankkeen työpajoissa ja tapaamisissa. Lisäksi kaupunkilaiset kommentoivat arkkitehtuurikilpailun ehdotuksia ennen voittajan valintaa. Kilpailun voitti Fors Blomqvist Architects Kööpenhaminasta ja lopulliset suunnitelmat on laadittu yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Tallin kanssa.

Maatullin peruskoulu ja päiväkoti Minttu toimivat Suuntimopuiston väliaikaisissa tiloissa uusien tilojen käyttöönottoon asti. Leikkipuisto Tapuli toimii väliaikaisissa tiloissa Kimnaasipolku 7:ssä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKjell Westö peruuntuu
Seuraava artikkeliAutot ja ruokarekat pois rakentamisen alta Viikissä