Perussuomalaiset nousivat taivaalle

Lentokapteeni Petteri Tarma kertoi, että sote-uudistuksen myötä sairaankuljetuslennot voisivat hyödyntää Malmin lentokenttää. Muita käyttäjiä voisivat olla pelastus- ja paloviranomaiset sekä tulevaisuuden metelittömät ilma-alukset. Kuva Teija Loponen

Helsingin Perussuomalaiset ovat ottaneet yhdeksi vaaliteemakseen Malmin lentoaseman säilyttämisen. Joukko perussuomalaisia lähti viime viikolla Malmin kentältä lennolle DC 3-yhdistyksen koneella nähdäkseen ilmasta käsin paljonko rakentamatonta maata Helsingillä on.

Taivaalta katsoen näytti selvästi siltä, että maata kyllä riittää.

-Miksi siis Malmin lentokentän alue pitää rakentaa kun kukaan ei sitä halua? Ja miksi yleiskaavan läpiajamisessa on hirvittävä kiire, ihmetteli Helsingin Perussuomalaisten puheenjohtaja Martti Saarikangas.

Hän nosti esiin myös sen, että rajavartioston toiminta tulee hankaloitumaan ja hidastumaan Helsinki-Vantaan kentältä.

–Malmilta kopterit ovat hälytyksen tullessa Harmajalla 3-4 minuutissa, Helsinki-Vantaalta vasta 15-20 minuutissa, Saarikangas tiesi.

-Ja Helsinki-Vantaalta kopterit joutuvat lentämään Uttiin saakka harjoittelemaan, niistä lentotunneista koituu jopa yli kymmenen miljoonan ylimääräinen kulu vuodessa, hän laskeskeli.

-Malmi on kansallinen asia, ei vain Helsingin. Myös maakuntien matkustajat tarvitsevat Malmin kenttää. Malmi on myös huoltovarmuus- ja maanpuolustuskysymys mitä suuremmassa määrin. Kentän kulttuuriarvot ovat mittaamattomat myös Museoviraston mielestä, listaavat perussuomalaiset perusteita säilyttää Malmin lentoasema ilmailukäytössä.

Rakentamistakin tarvitaan, myöntävät perussuomalaiset. Perussuomalaisten Visio 2020 Helsingistä on puihin verhoutuva, luonnonläheinen ja merellinen Helsinki.

-Kaikkein urbaaneinkin suomalainen tarvitsee tilaa hengittää. Tunnustamme, että jossakin tahdissa kaupungin täytyy kasvaa. Virkistysalueiden ja Malmin lentoaseman kaltaisten mittaamattoman arvokkaiden kulttuurikohteiden sijaan rakentaisimme tiiviimmin ja ylöspäin. Korvaisimme matalat lähiötalot korkeammilla, purkaisimme normeja, jotka tekevät rakentamisesta tarpeettoman kallista ja tehotonta. Täyttäisimme joutomaat kaupunkirakenteella ja helpottaisimme vanhojen toimistotilojen muuttamista asuintaloiksi. Asunnottomille ja muille vähäosaisille tarjoaisimme hätäratkaisuna konttiasuntoja, esitetään perussuomalaisten visiossa Helsingistä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLähikauppahanke on siirtynyt noin vuodella
Seuraava artikkeliYleiskaava uuteen käsittelyyn