Lähikauppahanke on siirtynyt noin vuodella

Kaupan pääsisäänkäynti tulee suunnilleen nykyisen Viikinmäen mainostornin kohdalle. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin kaupunki tiedotti liki kaksi vuotta sitten, että Harjannetien ja Hernepellontien kulmaan avataan lähikauppa. Sen jälkeen on ollut hiljaista.

Kooltaan 400 neliömetrin kokoiselle ruokakaupalle varattiin paikka Viikinmäen eteläosasta läheltä Lahdenväylää. Paikka oli tarkoitus kilpailuttaa julkisesti halukkaiden kesken.

Tavoitteena oli avata kauppa ja muut tilat vuoden 2016 loppuun mennessä. Tontilla ei kuitenkaan ole tapahtunut mitään.

– Asiassa ei ole ollut mitään ongelmia, mutta hanke on vain edennyt hitaasti, toteaa johtava tonttiasiamies Ilkka Aaltonen Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tonttiosastolta.

Loppujen lopuksi kohdetta ei kilpailutettu, koska paikka kiinnosti vain yhtä toimijaa.

– Hok-Elanto on suunnitellut rakennuttavansa sinne Alepan. Heillä on tavoitteena hakea sille lautakunnalta rakennuslupaa lokakuussa.

Jos lupa heltiää pian, on rakentamisen tarkoitus aloittaa ensi vuoden helmikuussa. Kaupan avajaisia vietettäisiin jouluna 2017.

Rakennuksesta on tulossa 600 neliömetrin kokoinen. Siitä myymälä vie 400 neliömetriä ja sosiaali- ja varastotilat 200 neliömetriä.

Kaupan yhteyteen oli suunnitteilla poikkeusluvan turvin liiketiloja muillekin yrityksille, sillä tontilla on rakennusoikeutta noin 3 500 kerrosneliömetriä. Lisätiloja ei Aaltosen mukaan ole tulossa, koska niiden rakentaminen ei ole kiinnostanut ketään.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliAsukkaiden juhlaa
Seuraava artikkeliPerussuomalaiset nousivat taivaalle