Viikinmäen ruokakaupan rakennustyöt käyntiin

Viikinmäkeen nousevan ruokakaupan tontilla näkyy jo toimintaa. Kuva Jani Jakonen

-Vihdoinkin siitä tulee totta. On sitä odotettukin, parahtaa Viikinmäessä asuva nainen, joka on pysähtynyt lukemaan työmaataulua Harjannetien ja Hernepellontien kulmaukseen.

Viikinmäen uuden asuinalueen ensimmäisen ruokakaupan rakennustyöt ovat alkamassa. Paikalle tuodun ison työmaataulun lisäksi tyhjä tontti on aidattu korkealla verkkoaidalla ja tontilla on työmaakoneita. Työmaataulussa lukee, että Hok-Elanto rakennuttaa tontille Alepan myymälän.

Ruokakauppaa on Viikinmäessä odotettu pitkään. Kaupunki käynnisti liiketontista tammikuussa 2015 ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn, jolla etsittiin kumppaneita tontin rakentamiseksi. Kilpailuun tuli vain yksi ehdotus ja se oli Hok-Elannolta. Elokuussa 2016 uutisoitiin, että lähikauppahanke lykkääntyy ainakin vuodella. Viime toukokuussa kaupunki teki päätöksen tontin pitkäaikaisesta vuokraamisesta Hok-Elannolle. Päätöksen mukaan myymälä on 603 kerrosneliömetrin suuruinen.

Viikinmäki on yksi harvoja Helsingin kaupunginosia, joissa ei ole omaa ruokakauppaa. Lähin päivittäistavaramyymälä on Pihlajistossa, mutta Viikinmäen länsiosista on sinne liian pitkä kävelymatka. Osa Viikinmäen iäkkäistä asukkaista myös kokee, että Pihlajiston Alepaan on hankala kävellä, koska matkalla on jyrkkä ylämäki.

Viikinmäessä liikkuvan tiedon mukaan Alepa valmistuisi syksyllä 2018.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliSiltamäen liikuntapuisto sai asvalttia
Seuraava artikkeliMalmitalon lipunmyyntiin raju supistus