Asukkaiden juhlaa

Syyskuun alku on tänäkin vuonna tutusti monien kaupunginosatapahtumien juhlaa. Siltamäki-Suutarilassa on pitkät perinteet oman kylätapahtuman järjestämisessä. Tänä vuonna juhlaan liittyy myös haikeutta, sillä Siltamäen leijonien pienoisgolfkenttä on SiSu-päivänä viimeistä kertaa suuren yleisön käytettävissä. Rata on tullut elinkaarensa päähän ja puretaan. Hieman uudempi ohjelmanumero SiSu-päivillä on vuoden SiSuKas –henkilön valinta. Nimityksellä on jo muutaman vuoden ajan haluttu kiittää alueen hyväksi tavalla tai toisella vaikuttanutta henkilöä.

SiSu-päivien ohella ensi viikonloppuna vietetään mukavaa yhteisöllistä yhdessäolon päivää Pihlajamäessä. Sielläkin kaupunginosapäivillä on pitkät perinteet ja omanlaisensa vuosittain vaihtuva ohjelma. Nyt siellä nautitaan luomua ja vegeruokaa maatilatorin ruokakojuista. Ohjelmaa järjestävät tälläkin kertaa alueen eri järjestöt ja yhdistykset eikä ammattimuusikoitakaan puutu. Pihlajamäki-Seura tuottaa myös oman lehden, joka löytyy tämän Lähitiedon välistä. Ensi viikon lehdessämme on mukana Viikki-Seuran lehti. Puistolassa toripäivää vietetään reilun viikon päästä ja siellä koteihin jaetaan Puistolan Alueopas. Puistolassa ohjelma on tänä vuonna uudistettu täysin puistolalaisvoimin toteutetuksi. Toripäivä on nyt kuin iso konsertti oheisohjelmineen.

Asukkailla on suuri merkitys siinä, millaiseksi asuinalue muodostuu. Syntyykö sinne yhteishenkeä, pyritäänkö asioihin vaikuttamaan yhdessä ja välitetäänkö naapureista. Vahva kaupunginosayhdistys vaikuttaa niidenkin asukkaiden hyvinvointiin, jotka eivät itse siinä jaksa tai ehdi toimia. Yhteinen hyvä on toimia sellaisten asioiden eteenpäin viejänä, joilla on laajempaakin merkitystä. Yksi ihminen ei ihmeisiin pysty, mutta yhdistetyt voimat saavat paljon aikaan. Niin Tapanilassakin. Tapanila-Seurassa on yhä mukana siellä vuosikymmeniä toimineita ja paljon hyvää aikaansaaneita ihmisiä. Yksi heistä on Eira Ormio, jonka haastattelu löytyy tästä numerosta. Aktiivisten ihmisten arvo on mittaamaton.

Päätoimittaja Teija Loponen