Koko perheen oopperaa Malmitalolla : Hopeinen lusikka riemastuttaa

Kokkikilpailun pyörteissä nähdään Juha Hostikka takana, Anu Hostikka ja Ville Salonen. Kuva Tarmo Tanttu.

Herkullinen ja opettavainen musiikkitarina Hopeinen lusikka on interaktiivinen koko perheelle sovitettu ooppera, jonka kestokin on lapsille mitoitettu.

Pedrillo ja Rosina saapuvat matkalaukkuineen pieneen kylään. Oikukas tuulenpuuska on repäissyt heidän pienen leipomonsa katon irti ja nyt he ovat etsimässä tuulen lennättämiä keittiötavaroita.

Pedrillon ja kylän leipurin Vesuvion välit kuumenevat, kun Hopeinen lusikka -kokkikilpailu alkaa etsiä parasta leipomusreseptiä. Pian kilpakumppaneilta alkavat hämärtyä rehellisen kilvan pelisäännöt. Vasta kun Rosina katoaa ja salaperäinen ennustaja La Luna näyttää uuden suunnan, kokit taipuvat yhteistyöhön. Lopputuloksena syntyy herkullinen kermakakku, johon kaikkien taitoja tarvitaan – mutta kuka onkaan voittaja?

Hopeista lusikkaa  esittävät kolme freelance-oopperalaulajaa sekä harmonikansoittaja.

-Tällä kokoonpanolla olemme esiintyneet lapsille ja koko perheelle suunnatuissa oopperaesityksissä, muun Suomen Kansallisoopperassa useiden vuosien ajan. Olemme kaikki laulajat vierailleet siellä solisteina, kertoo ryhmän pukinmäkeläinen laulaja, sopraano Anu Hostikka.

Hostikka kertoo ryhmän esittäneen Hopeista lusikkaa vuodesta 2014 lähtien, niin päiväkotiryhmille, koululaisille kuin erilaisille musiikkifestivaaleilla ympäri Suomea.

-Nyt tuomme esityksen Malmitalolle, ja myöhemmin syyskuussa palaamme Aleksanterin teatteriin, missä esitimme sitä runsaslukuiselle yleisölle viime syksynä. Esityksen musiikki on helposti lähestyttävää ja teksti tietenkin suomeksi eikä kyseisten kappaleiden alkuperäiskielellä italialla.  Esityksemme ei myöskään ole pelottava, joten se sopii mainiosti koko perheelle, lupaa Anu Hostikka.

Esityksessä kuullaan muun muassa Bizetin, Mozartin ja Rossinin sävellyksiä.

Koko perheen oopperaesityksessä on myös interaktiivinen osuus.

-Meillä on vuorovaikutteisiin aina mukana. Joskus se voi olla esimerkiksi laulu, joka opetellaan yhdessä, tai jonkinlainen rytmi. Tämän oopperan ollessa kyseessä se on muutaman äänen ja liikkeen opettelu. Silloin saamme lasten ja toki myös yleisössä olevien aikuisten avulla erään ilkiön kepposet estettyä. Enempää en voi paljastaa, kertoo Anu Hostikka salaperäisesti.

Esiintyjät tekevät työkseen paljon muutakin kuin lastenoopperaa, mutta laulajien osalta rinnalla on koko ajan kulkenut myös lastenkulttuuri. Tosin tämäkin esitys on suunnattu kyllä yhtä lailla aikuisille.

Malmitalolle esiintyjät halusivat tuoda Hopeisen lusikan, sillä täällä ei myös lapsille kohdistettua oopperaa ole ennen esitetty.

-Olisi hienoa, jos mahdollisimman moni alueen lapsi ja aikuinen esityksen näkisi. Meillä on sekä koululaisesityksiä, että yksi yleisessä myynnissä oleva näytös.

Esiintyjinä ovat sopraano Anu Hostikan lisäksi baritoni Juha Hostikka, tenori Ville Salonen ja harmonikka Janne Valkeajoki. Ohjaus ja käsikirjoitus on Erja Alanderin, lavastus ja puvustus Tarmo Tantun.

Teija Loponen

Riemastuttava lastenooppera Hopeinen lusikka lauantaina 3.9. klo 15 Malmitalossa. Liput  6/10 e, kesto 45 min. Sopii kaikenikäisille.

Edellinen artikkeliPaikallistyrmäys sävytti tiukkaa futisviikkoa
Seuraava artikkeliAsukkaiden juhlaa